Hintli Kadınlar Saç Uzatmak için kullanıyor. Saçların çok Daha Sağlıklı Uzaması İçin 6 İpucu

Hintli Kadınlar Saç Uzatmak için kullanıyor. Saçların çok Daha Sağlıklı Uzaması İçin 6 İpucu

Parlak Saç ne kadar önemliyse hızlı saç uzatmak da o kadar önemlidir. Şimdi Sizlere Hintli kadınların saç uzatmada kullanmış olduğu 6 sırrı vereceğiz.

Her kadın, saçlarını uzatmak için yaşamının belli bir döneminde büyük çabalarda bulunmuştur. Bazen takviye ürünler, şampuanlar ve yağlar kullanmadan da saçlarınızı kolayca uzatabilirsiniz. En mühim olanı da saçlarınızı sağlıklı bir biçimde uzatabilirsiniz. İşte saçları en güçlü şekilde uzatan o yöntemler…

  1. Yastığınız İpek Olsun

Birçok saç bakım uzmanı, ipek dokudaki yastıkların saç kırılmasını durdurarak saçların daha sağlıklı uzamasını sağladığını belirtiyor. Yastık kılıfınız ipek olmasa bile, ipek kumaştan üretilmiş bir saç bonesi ya da bandı kullanabilirsiniz. Bu kumaş, saçlarınızın elektriklenmesini de engellemiş olur. Denemekten asla zarar gelmez.

  1. Düzenli Olarak Saçlarınızı Kestirin

Evet, yanlış duymadınız. Saçları sık sık kestirmek, daha hızlı uzamalarına olanak tanıyor. Sadece sağlıklı olan bir saç çabuk uzar. Saçlarınızı kestirmiyor, kırıklarınızı aldırmıyorsanız saçlarınızın uzamasını beklemeniz büyük bir yanılgıdan ibaret hale gelmiş olur. Bu nedenle her zaman gittiğiniz, güvenilir kuaförünüze sürekli olarak saç bakımı yaptırmalı ve kırıklarınızı aldırmalısınız.

  1. Saç Derinizin Sağlığını Düşünmeniz Gerek

Aşırı derecede kepekli ya da yağlı bir saç yapınız varsa saçlarınız daha geç uzayacaktır. Saçlar köklerden itibaren uzamaya başlar. Bu da aslında saç derisinin saçların daha kolay uzamasında ne denli etkili olduğunun kanıtıdır. Saç deriniz nasıl bir durumdaysa ona göre bakım ürünü seçmelisiniz. Kepekliyse kepekli saçlar için ürünler almalısınız.

  1. Stresten Uzak Durun ve Dengeli Beslenin

Bir klişe ile başlayalım: Stres her şeyin başıdır! Bu öyle doğru ki. Stres, saçlarınızın uzama hızını bile etkiliyor. Stresli hissettiğiniz zamanlarda meditasyon, nefes egzersizleri ya da yoga yaparak yalnızca saçlarınıza değil tüm zihninize de fayda sağlamış olursunuz. Beslenmeniz de saçlarınıza tesir eder. Vitamin alımını arttırırsanız saçlarınızın daha hızlı uzadığına şahit olacaksınız.

  1. Nem Maskeleri Kullanın

Birçok saç uzmanı, yaklaşık olarak 2 haftada bir nem maskesi uygulamanızı öneriyor. Daha çok uygularsanız saçlarınız yağlanabilir ya da ağırlaşabilir. Bu nedenle nadiren kullanırsanız yarar görebilirsiniz. Şampuan kullanmadan evvel uygulayacağınız bir nem bakım maskesi, saçlarınızın güçlenmesine ve daha kolay uzamasına olanak sağlar.

  1. Saçlarınızı Nazikçe Tarayın ve Isı Uygulamayın

Saçlarınıza her gün ısı uyguluyor ve saçlarınızı sertçe tarıyorsanız bunu yapmayı acilen bırakmalısınız. Her iki durum da saçlarınızın kırılarak kopmasına neden olur. Yumuşak bir tarak satın alın ve saçlarınızı nazikçe tarayın. İlla maşa ya da düzleştirici kullanacaksanız da saçlarınıza ısıya karşı koruyucu etki gösteren spreylerden alın.

ALOE VERA MASKESİ UYGULAYIN

Son dönemde faydaları saymakla bitmeyen ve öne çıkan Aloe Vera jeliyle saç diplerine masaj yapınız. Hintli kadınlar genelde bu yöntemi uygulamaktadır. Ayrıca Masaj hareketleri, kan dolaşımını hızlandırarak daha iyi bir emilim sağlamaktadır.. Bu maskeyi en az 2 saat bekletiniz. Dilerseniz bir gece boyunca da uygulayabilirsiniz.

Ancak en sağlıklı olanı 2 saat bekletip ardından saçlarınızı soğuk suyla durulamaktır. Soğuk su gözenekleri sıkılaştırır ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Bu da saçların hızlı uzamasını sağlayacaktır. Ayrıca bu maske sayesinde saçlarınız çok daha parlak olacaktır. Saçınızı her zamanki gibi yıkayın ve en soğuk suyla durulayınız.

Bu sırları kendinize saklamayın aynı zamanda arkadaşlarınızla da paylaşın :)

İlgili Haberler