Kalp Krizi Geçirdiğinizde Veya Gördüğünüzde Hayat Kurtaran Yöntem Mutlaka Öğreniniz

Kalp Krizi Geçirdiğinizde Veya Gördüğünüzde Hayat Kurtaran Yöntem Mutlaka Öğreniniz

Kalp Krizi Geçirirken hayatta kalmanın yolları.. Kalp Damarı tıkanıklığı ve kalp krizi oldukça riskli bir yöntemdir

Kalp krizi ciddi bir rahatsızlıktır. Dikkat edilmezse ölümlere neden olabilir. Bu yüzden kalp krizi geçirildiğinde mutlaka dikkat edilmelidir. Şimdi sizlere kalp krizi anında neler yapılmalıdır. Hayat kurtaran bilgiler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

Sizlerde bir başkasının hayatını kurtarmak adına mutlaka bu bilgileri onlarla paylaşınız. İşte Kalp Krizi konusunda herkesin bilmesi gerekenler

Kalp krizi, tüm dünyada ani ölüm sebeplerinin başında gelmektedir. Her yaştan ve her cinsten insanı etkileme riski bulunan kalp krizi, özellikle gençlerde, daha ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Kalp krizi, her ne kadar tehlikeli olsa da doğru müdahale ile, hastanın hayata döndürülme şansı vardır.

Kalp krizi geçiren birisine nasıl müdahale edilmelidir?

Kalp hastalıkları içerisinde, en çok ölüme sebep olan hastalık olan kalp krizi, kalbe kan ve oksijen taşıyan atardamarlarda kanın pıhtılaşması sonucu oluşmaktadır. En sık görülen belirtisi göğüs ağrısıdır. Kalp kasına kan taşıyan atardamarın tıkanması sonucu kalbin kan ve oksijensiz kalması sonucunda hücreler ölmeye başlayarak kalp krizi oluşur. Bu sürede, kalbe doğru bir müdahale yapılırsa, kalbe yeniden kan akışı sağlanabilir ve hücreler yaşama döndürülebilir.

Kalp krizi, nedeni ne olursa olsun, yapılacak müdahale, tıkalı damarları açmaya yönelik olmalıdır. Tipik belirtileri dikkate alarak bir sağlık kuruluşuna başvuran kişiye, damar açmak ve pıhtıyı eritmek için çeşitli tedaviler uygulanarak hastanın hayatı kurtarılabilir. Kalp krizi geçiren kişi, öncelikle güvenlik altına alınmalıdır.

Hasta eğer trafikteyse arabayı bir şekilde sağa çekerek durdurması sağlanır. Sonrasında hasta oturtulmalıdır. Bu gibi durumda aspirin, hayat kurtarıcı niteliktedir.

Eğer mümkünse hastanın bir aspirin alması sağlanır. Aspirin, kanı sulandırıcı etkisiyle pıhtıyı eritmektedir. Hastayı öksürterek kalp ritmini düzenlemeye çalışmak da kalp krizi geçiren kişiye yapılabilecek müdahaleler arasındadır. Sonrasında da 112 aranmalı ya da hasta, en kısa zamanda hastaneye ulaştırılmalıdır.

Tüm bu müdahaleler hayat kurtarıcı nitelikte olsa da en doğru şey, hastayı olabildiğince kısa bir sürede sağlık kuruluşuna götürmektir.

Çünkü, hücre kaybı ne kadar çok olursa, kalp krizinin sonuçları da o kadar kötü olur. Ciddi bir kalp krizi, hastanın çok kısa bir sürede kaybedilmesine sebep olabilir.

Kalp krizi, hafife alınacak bir durum değildir. Hastaya ilk müdahale, hayati önem taşımaktadır. Kalp krizi anında bir aspirin çiğnemenin, ölüm riskini belirli bir oranda azalttığı, tıbben kanıtlanmıştır. onun haricinde şiddetli öksürük de, kalp kasının kasılmasını ve kalbe kan ile oksijen taşınmasını kolaylaştırmaktadır. Kalp krizi anında yapılacak müdahale oldukça önemlidir. Hastayı hayata da döndürebilir, hayatına da sebep olabilir. Bu nedenle, doğru müdahale yapılarak hasta mümkün olduğunca ivedi bir şekilde doktora götürülmelidir.

İlgili Haberler