Her Sabah Düzenli Olarak Kahve İçenler Dikkat! Vücudunuz Bu Hale Gelebilir ve..

Her Sabah Düzenli Olarak Kahve İçenler Dikkat! Vücudunuz Bu Hale Gelebilir ve..

Her Sabah Eğer güne kahve içerek başlıyorsanız tehlikeye dikkat edin! Kahve Tiryakileri genelde kahvaltı bile yapmadan kahve içerler. Ancak Bilim İnsanları bu konuyla ilgili uyarıyor

Bugün Kahve tiryakilerini üzecek yeni bir haberle karşınızdayız. Kahveyle ilgili Öğrendiğinizde çok ama çok şaşıracağınız detaylar var. Eğer sizde kahve tiryakilerinden biriyseniz bu içeriğimize mutlaka göz atın ve arkadaşlarınızla bu uyarıları paylaşmayı ihmal etmeyin. İşte kahveyle ilgili herkesin bilmesi gereken detaylar.

  Sabah yorgunluğu almak ve gün boyu kendinizi enerjik hissetmek için ilk başvurduğunuz yöntem sabah kalkar kalmak bir fincan kahve içmek oluyor. 

Ama bunu alışkanlık hale getirdiğinizde içtiğiniz kahveler size fayda sağlamak yerine zarar veriyor. Bunun için kahve içmeyi biraz esnetmeniz sağlığınız acısından faydalı olacaktır.

Yapılan araştırmalarda özellikle aç karnına içtiğiniz kahveler ciddi acıdan sağlık sorunlarına yol açtığı tespitine varılmıştır. Bu nedenle zararı olan kahveyi nasıl ve ne sıklıkla tüketmeniz gerektiği büyük önem taşıyor.  İşte her sabah kendine gelmek için içtiğiniz bir kahve fincan sonrası vücudunuzda olanlar ….

 Cilt Sağlığını Bozar

 Çok fazla kahve tüketimi cilt sağlığını bozmaktadır. Cilt kuruluğuna neden olur. Bu durumda cilt   kırışıklıklara ve cilt lekelerine karşı savunmasız hale gelir.  Bu yüzden cilt sağlığını korumak için kahve tüketimine önem taşımanız gerekir.

 Daha fazla Uykulu Hissedebilirsiniz

  Halk arasında kahve ile ilgili doğru bilinen bir yanlış vardır. Kahvenin uykusuzluk yapacağını ve uykuyu gidereceğini kanısı bulunuyor. Bu nedenle sabah uykusunu iyi alamayanlar, yorgun kalkanlar ve kendini kötü hissedenler kahve içerek güne başlayabileceğini düşünüyor.  Halbuki bu durum tamamen yanlıştır. Kahvede bulunan kafein stres hormonların seviyesini ikiye katladığından dolayı uyumanızı sağlayan melatonin dengesini bozar. Sabah enerji almak için içtiğiniz bir fincan kahve kısa süre sonra uyuklamanıza ve kendiniz yorgun hissetmenize neden olacaktır.

 Vücudunuzdaki Temel Mineralleri Kaybedebilirsiniz

  Vücudunuzda sabah aç   karnınıza içtiğiniz kahve vücudunuz için gerekli olan mineral ve vitaminlerin yok olmasına neden olur. Özellikle sinir sisteminiz için gerekli olan demir, B vitaminler ve magnezyum gibi gerekli vitaminlerin emilimini sabote ediyor.

 Mide Hastalıklarına Neden Olur

  Çok fazla kahve tüketimi reflü gastrit ve mide ülseri gibi mide hastalıklarına yol acar. Bağırsakları olumsuz etkileyerek ishal gibi sorunlara neden olur

   Birçok kimse kahvesini içine süt tozu ya da krema ekler.  Özellikle laktozu sindirmekte zorluk çeken kişilerde bu durum tamamen mide hastalıklarına neden olacaktır.

 Kilo almaya Nede Olur

   Sade ve şekersiz kahve yağ yakmayı sağlasa da   uyku düzeninizi bozar ve böyle bir durumda kendinizi yorgun, enerjisiz ve aç hissedersiniz böyle durumlarda şekerli atıştırmalıkları canınız çok isteyeceği için bir süre sonra kilo almaya başlarsınız. Ayrıca şeker ve süt tozu gibi yağ ve tatlandırıcı içeren kahveler yüksek şeker ve kalori içerdiğinden dolayı vücudunuzda diyabet ve yağ oluşumuna neden olmaktadır.

 Kaygı Sorununu Artırır

  İnsanda vücudunda bulunan stres hormonları en üst seviyeyedir. Kahvenin içeriğinde bulunan kafein ise stres hormonları üzerinde uyarıcı etkiye neden olduğu için bir süre sonra vücudunuzda gerginlik yaratacaktır. Bu durum bazı insanlarda anksiyete ataklarını olumsuz etkiler.

 Doğru Kahve Tüketimi Nasıl Olmalı

 Doğru kahve tüketimi ile vücut sağlığınız koruyabilirsiniz. Ancak mide hastalıkları bulunan kişilerin kahveyi hayatlarından çıkarması gerekir. Özellikle hamileler ve emziren anneler de bir süre kahveye ara vermeleri gerekir.  Bunu dışında sağlıklı bireyler, günlük bir fincan Türk kahvesi tüketebilirler. Ancak mide sağlığı ve vücut sağlığı korumak için kahveyi.  Öğleden sonra tok karnına tüketmelerini tavsiye ederiz.   Kendiniz enerjik hissetmek için sabah kalkar kalmak kahve içmek yerine akşam erken yatarak uykunuzu iyi alıp beden sağlığınız bu şekilde korumanız sağlıklı ve uzun ömürlü kalabilmek acısından son derece önemlidir.  Özellikle nescafee üçü bir arada cappucino ve benzeri yüksek şeker ve yağ oranı içeren kahve türlerinden mümkün olduğunca uzak durmanızı  tavsiye ediyoruz. Beslenme uzmanları da bu konuda gün içinde az şekerli bir fincan Türk kahvesi içmenizi tavsiye ediyor.

İlgili Haberler