Tavada Tost Tarifi

Tavada Tost Tarifi

Tost kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir. Ancak herkesin evinde tost makinesi yok. Veya temizlik konusu ağır basan bir iştir tost makinesini temizlemek. Bu yüzden şipşak hazırlayabileceğiniz bir tost tarifi vereceğiz.

Tost kimi zaman kahvaltımız olur kimi zaman da gün ortası atıştırmalık. Bazen evde yemek yapmaya üşendiğimizde veya zamanımız olmadığında bir tost yapar afiyetle yeriz.

Herkesin tost makinesini olmadığını düşünerek bende tavada tost tarifi hazırladım sizler için. Tost makinem olduğu halde temizlemesi kimi zaman zor geldiğinden tavada tost yaparım. Bugün sizler için tavada en kolay tost nasıl yapılır onu anlatacağım. İşte tavada tost tarifi..

Malzemeler

  • Tost ekmeği veya dilim ekmek
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk veya sosis
  • Domates sosu
  • Tereyağı

Yapılışı

Arzu ettiğiniz ekmek türüne göre bu tarifi uygulayabilirsiniz. Ben kare dilimli ekmekten anlatacağım tarifi. Her bir dilimi arkalı ve önlü olarak tereyağı ile yağlayın. Ardından tercihen yumuşak bir kaşar türünü ekmek büyüklüğünden biraz küçük kestikten sonra ilk olarak peyniri yerleştirin. Daha sonra arzu ederseniz ince dilimlenmiş sucuk veya sosis koyduktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı domates sosu gezdirin. Üzerini diğer dilimle kapattıktan sonra önceden ısıttığınız tavaya yerleştirin. Alt kısmı kızarınca diğer tarafını kızarana dek pişirmeye bırakın. Ocağın altını kapattıktan sonra tavadan almadan her iki kısmına da 30 saniye kadar tahta kaşık gibi bir aletle baskı uygulayın.

Şimdiden afiyet olsun..

Tavada Tost Yapmanın Püf Noktası

-Ekmek dilimlerinin sadece içini değil dışını da az miktarda yağlayın.

-Ekmek kızarırken içinin pişmemesini önlemek için ince dilimlenmiş ve kolay eriyebilen yumuşak bir kaşar peyniri tercih edin.

-Peynir haricinde sucuk veya sosis gibi işlenmiş et ürünlerini de her zaman ince dilimlenmiş tercih edin. Kalın olduğu taktirde pişmeyeceği gibi ekmeğinde parçalanmasına neden olabilir.

-Ekmek kızarırken yumuşaklığını koruması için mutlaka sevdiğiniz bir sostan az miktar tostunuzun içine ekleyin.

-Tostunuzu kağıt gibi dümdüz istiyorsanız üzerine baskıyı ocağın altını kapattıktan sonra sıcak tava içerisinde uygulayın.

İlgili Haberler