Bir tutam kaynatılıp içildiğinde erkeklerin en büyük sorununa çare olup vücuda bunları yapar
Bir tutam rezene çayıyla bütün sorunlarınızı çözebilirsiniz deseydik ne derdiniz? İşte Sizi şaşırtacak mucizeler..
Rezene çayının bir çok faydası olduğu kanıtlandı. Özellikle erkekler üzerinde olumlu etkileri olduğu görüldü. En büyük etkisi ise iktidarsızlık problemiyle savaşması.
Hoş kokusuyla en çok sevilen bitkiler arasında yer alan rezene otu sadece bununla da sınırlı değil. Vücudunuzdaki toksinleri arındırmaya da yardımcı oluyor.
Rezene otu sayesinde ağrılarınızdan da kurtulabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlerle rezene otunun faydaları ve nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bilgiler paylaşacağız.
Rezene çayı nasıl hazırlanır ve püf noktası ne olmalıdır ayrıntılı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Eski zamanlarda büyüklerimiz bir çok şifalı bitkinin gücünden yararlanmışlardır. O bitkilerden birisi de rezene otundan hazırlanan çaydır.
Şimdi sizlere Rezene çayının faydaları ve hazırlanış şeklinin tüm ayrıntılarını vereceğiz..
Rezene çayının faydaları:
Rezene tohumunun bilinen en büyük etkisi sindirimi kolaylaştırmasıdır. Gazı, şişkinliği ve mide kramplarını azaltır. Özellikle çocuklarda büyüme çağında görülen gaz problemlerinde bir çay kaşığı kaynatılmış rezene herkesi mutlu edecektir. Rezene tohumlarından yapılmış çay, irritabl bağırsak sendromu, ülseratif kolit, Chohn hastalığı ve gastrointestinal sistemi etkileyen bazı durumların neden olduğu mide kas spazmlarını gidermek için kullanılır.
Rezene içeriğinde bulunan potasyum sayesinde gerilmiş damaları rahatlatarak kan basıncının düşmesini sağlar ve tansiyonu dengeler.
Rezenenin lif deposu olduğu bilinir. Lif, kolesterolün emilimini önler ve kalp rahatsızlıklarına karşı iyi bir savaşçıdır. Zengin potasyum kaynağı rezene, sodyumun istenmeyen etkilerine karşı sizi korur ve kan basıncını da kontrol altına alır. Böylelikle hipertansiyonun ve kalp rahatsızlıklarının önüne geçmiş olursunuz.
Ayrıca rezene, yüksek oranda C vitamini deposudur. Öte yandan T hücrelerinin üremesini uyaran selenyumu da içerisinde barındırır. Rezene tohumu, bağışıklık sisteminin gelişiminde etkili olan antimikrobiyal özelliğe de sahip.
Her Derde Deva Rezene Çayı Tarifi
Yaklaşık 1 bardak kaynatılmış suyun içerisine 2 çay kaşığı rezene otu ekleyerek 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Süzdüğünüz çayı isteğe göre 1 çay kaşığı bal ilave ederek içebilirsiniz.
Rezene Çayı Ne Sıklıkla Tüketilmeli
Rezene çayı iştah açıcı özelliğe sahip olduğu için kilo almak isteyenler için doğal bir kaynaktır. Eğer iştahınız açılsın istiyorsanız yemeklerden 1 saat önce tüketebilirsiniz. Emziren anneler ise günde 4-5 fincan rezene çayı tüketirse hem sütlerinin arttığını görecektir hem de bebek oluşabilecek gaz problemlerinin önüne geçecektir. Şişkinlik ve hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız sindirimi rahatlatmak adına yemekten yaklaşık 1 saat sonra 1 fincan rezene çayı içebilirsiniz. Şişkinlik ve hazımsızlık probleminizin son bulduğunu göreceksiniz.