Almanya'nın en iyi sokak yiyeceği! Tadıyla tam bir efsane! Alman pastası Berliner tarifi!

Almanya'nın en iyi sokak yiyeceği! Tadıyla tam bir efsane! Alman pastası Berliner tarifi!

Almanya'da satılan ve çok sevilen Berliner'ın orijinal tarifi yazımızda. Evinizde Alman pastacılık dehası Berliner'ı pişirmek için bu tarifi uygulayın, gerçekten çok basit ve lezzetli! İşte harika Berliner tarifi!

Alman pastacılık dehası Berliner, ya da Türkçe ismi ile Alman Pastası orijinal tarifi bu yazıda...

Berliner'ın tarihi...

Almanlar kendilerini kızartılmış hamurların ustası olarak görürler. Bu bir bakıma doğru sayılabilir ancak kızarmış hamuru Almanlar icat etmedi. Kızarmış hamur işi tatlılar Roma döneminde bile yaygındı. Ancak Almanların yaptığı katkı ise yadsınamaz.

On beşinci yüzyılda Almanya'ya bakıldığında Berliner denen bu harika pasta arabalar ile şehrin her yanına dağıtılıyordu. Ancak bu dağıtılan Alman Pastaları'nın kremaları yoktu. Fırıncılığın gelişmiş olduğu Almanya'da 16 ve 17. yüzyıllarda ise Berlin'de bir nüfus patlaması yaşandı. Fırıncılığın bu sayede geliştiği Berlin'de fırıncılar talebi karşılayabilmek için açık ateş yakıp tavada çörekleri kızartmaya başladılar. Bu hazırlama yöntemi de tatlıya adını veren isim oldu. 

Nefis Alman Pastasını 16. yüzyıldan günümüze kadar gelen tarifi yazımızda!

Alman Pastası Berliner Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı oda sıcaklığında süt
2 buçuk yemek kaşığı toz şeker
1 paketi instant maya
İki yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta sarısı
Çok az tuz

İçine:
İki su bardağı marmelat (Çilek, incir veya üzüm)

Üzerine:

Pudra şekeri

Tarifi:

Derin bir kaba hamur malzemelerinin hepsini alın ve iyice çırpın. İsterseniz yoğurucu makinasını da kullanabilirsiniz. Pürüzsüz hale gelen hamurun üstünü kapatın ve oda sıcaklığında kabarana kadar bekletin. kendisinin iki katı kadar şişmesi gerekiyor.

Hamur mayalandıktan sonra tezgaha un dökün ve merdane ile yarım santim olacak kadar hamuru açın. Su bardağı ile yuvarlak hamur parçaları elde edin. 

Bu yuvarlak hamurların da mayalanması gerekmekte. Bu nedenle üstlerini kapatıp yine yirmi dakika kadar dinlenmeye alın.

Bu sırada yağı tavaya alın ve orta sıcaklıkta ısınan tavaya hamurları atıp beş dakika kadar kızartın. İçerisine de istediğiniz marmelatı ekleyip servis tabağına koyduktan sonra pudra şekerini serpiştirin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler