Rimeli Profesyonel Gibi Sürmek İçin İşte size Adım Adım Maskara Sürme Rehberi!

Rimeli Profesyonel Gibi Sürmek İçin İşte size Adım Adım Maskara Sürme Rehberi!

Makyaj profesyonellerinin sırrı ortaya çıktı! Meğer bu yöntemi kullanarak kirpikleri kusursuz gösteriyorlarmış! Fotoğraf çekmekten kendinizi alamayacağınız kirpiklere kavuşmak için bu adımları takip edin.

Makyaj profesyonellerinin ulaştıkları makyaj malzemeleri ile bizim ulaşabildiklerimiz çok farklı olabilir ancak eldekilerle de harikalar yaratmak mümkün! İşte profesyoneller gibi maskara sürmenizi sağlayacak taktikler!

Maskara fırçasını yanlış tutmuyoruz ancak amacına hizmet etmesi için farklı farklı kullanabilirsiniz. Genellikle "fırçayı yanlamasına değil dikine tutun" derler ancak bunun amacı sadece kirpikleri ayırmak ve fazla uzatmak. Bu şekildeki uygulamadan sonra bir de normal yatay şekilde bir uygulama gerçekleştirerek kıvırmayı sağlayabilirsiniz. Ancak sonrasında kirpik kıvırıcısı uygulamazsanız hiçbir anlamı kalmaz çünkü ağırlaşan kirpik düşme eğilimi gösterir. 

Kat kat sürmek kirpiği düşürür

Kirpiklerinize uyguladığınız maskaranın ağırlaşmaması için sürekli olarak gözünüze maskara uygulamak yerine kullandığınız bir eski maskarayı temizleyin. Şeffaf fırçanız yardımı ile uyguladığınız maskaranın üzerinden geçin.. Böylelikle şekil vermiş ama ağırlaştırmamış olacaksınız.

Maskaralar çeşit çeşittir. Bunlardan hangisi dolgunlaştırıyor, hangisi kıvrılıyor ya da hangisi kirpiği uzatıyor mutlaka öğrenin. Maskaraların markalarının  koydukları isimlerde mutlaka buna dair bir ipucu vardır bu nedenle İngilizceniz yoksa bile mağazada hemen sözlüğe bir göz gezdirin. Ya da bir yetkiliden yardım alabilirsiniz.

En fazla yirmi saniye tutun

Kirpik kıvırıcıyı kullanırken süreye ve nasıl uyguladığınıza dikkat edin. Kirpiklerinizi çekiştirerek köklerine zarar vermeyin. Bunun yerine hafifçe kirpiği kavrayın ve biraz yatırın. Uygulamadan önce biraz kıvırıcıyı ısıtırsanız etkisini arttırabilir.

Kirpikleri güçlendirin

Kirpik serumları ya da kirpikleriniz için güçlendirici yağlardan kullanabilirsiniz. Bu kadar boya ile kaplanmak kirpiklerinize iyi gelmeyecektir. Satılan serumlardan güvenilir bir tane satın alabilirsiniz ya da daha ekonomik olması için kıl kökü güçlendirici yağlardan yardım alabilirsiniz. Örneğin badem yağı satım alarak sıvı kıvamdaki yağı kulak çöpüne dökebilirsiniz. Bu şekilde kirpik diplerine ulaşması daha kolay olur.

Temizlerken narin davranın

Kirpik makyajınızı temizlemeyi sakın unutmayın. Ancak bunu yaparken onları yıpratacak bir şey kullanmamaya ya da zorlayıcı hareketlerden kaçıcın. Kirpikleri tek yöne doğru hafifçe silin ve köklerini fazla hareket ettirmemeye dikkat edin. Yani göz ovar gibi aşağı yukarı yana hareketler yapmayın. 

İlgili Haberler