İçtiğiniz kahve telvesini çöpe atmayınız bir kaşığı bile bakın hangi sorunları geçiriyor..

İçtiğiniz kahve telvesini çöpe atmayınız bir kaşığı bile bakın hangi sorunları geçiriyor..

İçtiğiniz Türk kahvesinin telvesini çöpe atıyorsanız atmayın! Bakın kahve telvesinin ne gibi mucizeleri var

Kahve telvesinin çok şaşırtıcı yararları bulunmaktadır. Şimdi sizlere o şaşırtıcı yararlarından bahsedeceğiz.

Çok şaşıracağınız önemli detaylar var:

Bugüne kadar belki de onu atmış olduğunuza pişman olabilirsiniz! İşte Kahve telvesinin getirdiği mucizeler

Sade Türk kahvesi keyfi yaptıktan sonra telveyi lavabodan aşağı ya da çöp kutusuna döküyorsanız çok büyük bir israfa yol açıyorsunuz. Kahve telvesinin pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Bu nedenle kahveyi içtikten sonra yapılacak çok iş çıkıyor.

Duştan çıktığınızda kahve içebilirsiniz. Kahveniz bittiğinde de hazır gözenekleriniz açılmışken biraz zeytinyağı eklediğiniz kahve telveleri ile yüzünüze ya da istediğiniz herhangi bir bölgeye peeling yapabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, hassas ve kuru ciltli kimselerde ters tepki yaratabilmekte.

Selülit için kahve masajı

Bunun yanında başka yağlar ile karıştırarak bacaklarınıza güzelce masaj da yapabilirsiniz. Bu sayede kan akışını hızlandıracak ve selülitleri azaltacak bir rutine başlayacaksınız.

Bunların hiçbirini istemiyorsanız da buzdolabı kokusunu gidermek için kahve telvesi kullanabilirsiniz. Aynı oranda karbonat ile karıştırdığınız telveleri buzdolabına koyun. Kokuyu emdiğini hemen fark edeceksiniz. Ancak hızlıca değiştirmeye özen gösterin, yani; daha çok kahve için.

Mutfakta kullanımı hayat kurtarıyor

Yağlanmış olan tencere, lavabo ya da yanık nedeniyle çıkmayan tenceredeki artıklar için bir de kahve telvesini deneyin. Kahveyi içtikten sonra tencereye dökün ve ovma teli ya da süngerle ovun. Yağlardan hemen kurtulacaksınız. Ayrıca biraz daha çaba ile yemek artıklarını hızlıca çıkarabileceksiniz.

Daha hızlı bir şekilde değerlendirmek istiyorum diyenler için ise kahve telvesini olduğu gibi bitkilerinizin toprağına döküp biraz karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu sayede bitkilerinize doğal gübre sağlayabilirsiniz.

Minik dostunuzu pirelerden kahve ile koruyun!

Kahve telvesinin ilginç bir özelliği de pirelerle savaşmasıdır. Bu nedenle köpeğinizin şampuanına kullanım sırasında biraz ekleyerek köpeğinizi bununla yıkayabilirsiniz. Pirelerle savaşmasının yanında köpeğinizin tüylerini parlak ve yumuşacık yapacaktır.

İlgili Haberler