Uyumadan Önce İçilen Sumak Çayının Süper Etkisi!

Uyumadan Önce İçilen Sumak Çayının Süper Etkisi!

Sumak gerçekten de şifalı bir baharattır. Uyumadan önce içilen Sumak Çayı vücudumuz için oldukça faydalıdır. Bakın Sumak Çayı içmenin ne gibi faydaları var...

Sumak, bir bitki cinsidir. Çalı görünümlü bu bitki, uygun koşullarda kurutulduğunda tuz ile karıştırılarak öğütülür ve baharat olarak kullanıma hazır hale gelir.

Sumak bitkisinin birçok çeşidi vardır. Asya'dan Amerika'ya, Afrika'dan Akdeniz havasına kadar birçok yerde yetişen sumak bitkisi sadece ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetişmez.

Genelde soğan ile harmanlanarak tüketilen sumak, aslında sağlığa son derece faydalıdır. Vereceğimiz bilgilerle sadece soğanla tüketmeyecek, birçok yemeğe ekleyecek ve çayını yapıp içeceksiniz.

Sumağın Faydaları

Sumak, yüzyıllar boyunca kullanılan harika bir baharattır. Geçmişte insanlar soğuk algınlığı ateş ve iskorbüt hastalığı için sumak kullanmıştır. Ayrıca sumağı, kil ve çeşitli meyvelerle karıştırarak yara tedavisinde de kullanıldığı bilinir.

İshal, dizanteri, üst solunum yolu enfeksiyonları, astım ve uçuk tedavisine de yardımcı olduğu bilenen sumaktan çay hazırlayarak da faydalanmak mümkün. Peki sumak çayı nasıl hazırlanır? Faydaları nelerdir?

Sumak Çayı ve Faydaları

Antioksidanlar bakımından zengin sumak, sağlıklı hücrelere zarar veren kötü hücreleri yok eder. Ayrıca kalp ve damar, mide, üst solunum yolu enfeksiyonlarına ve erken yaşlanmaya birebirdir.

Sumak Çayı için;

1 çorba kaşığı kurutulmuş sumağı, 1 su bardağı kaynar suda 10 dakika demleyin.

Soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsiniz.