Tencerede Su Böreği Tarifi

Tencerede Su Böreği Tarifi

Su Böreği Türk mutfağının en lezzetli böreklerinden birisidir. Eğer canınız börek çektiyse şimdi vereceğimiz tarifi mutlaka deneyin.. Üstelik çok kolay

Bir gün fırınım bozuldu o günde gün yapacağım aklım çıktı bir anda. Ne yapacağımı bilemezken börekçilik yapan komşumu aradım. Oda böreklerin tükendiğini söyledi.

Endişe etme kız dedi :) Tencerede börek tarifi vereyim onu yap. Yok artık su böreği tencerede nasıl olacak dedim :))

Hiç üşenmedi hemen beni görüntülü arayarak tüm adımları tek tek anlattı. Hatta ilkini beraber aynı anda yaptık. Bu kadar güzel olabileceğini asla tahmine edemezdim. Sizin de deneyecek ve seveceğinizden eminim.

Şimdi sizlerle tencerede su böreği tarifini paylaşacağım. İster çayın yanına ister acıktığınız da fırın derdi olmadan şipşak yapabileceğiniz su böreği tarifi..

Malzemeler

  • 4 tane yufka
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Lor peyniri
  • Maydanoz

Yapılışı

İlk olarak kupu olmayan derin bir teflon veya emaye tepsinizin tabanını güzelce yağlayın. Ardından kenarları dışta kalacak şekilde ilk yufkanızı serin. Üzerine ise 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ, süt ve yumurta karışımını yufkanın üzerinde her yerine eşit miktarda gelecek şekilde gezdirin. Daha sonra ikinci yufkayı da tepsinin içerisine dışta kalmayacak şekilde yerleştirin. Tekrardan soslayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde koyup sosladıktan sonra iç malzemeniz olan (arzu ettiğiniz miktarda) lor peyniri ve ince ince kıyılmış maydanoz karışımını yayın. Üzerine de kalan yufkayı kapattıktan sonra kalan sosunuzu üzerinde gezdirin. İlk koyduğunuz yufkanın kenarda kalan parçalarını da böreğin üzerine doğru kapatın.

Geniş ve büyük bir tencerenin yarısına kadar sıcak su doldurun. Ardından tepsiyi içerisine yerleştirin. Ağzını kapattıktan sonra 30 dakika kadar suyun buharıyla pişirin. Buharda pişen böreğinizi tencereden çıkarttıktan sonra kısık ateşte alın. Her iki tarafını da yavaş yavaş kızarttın.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler