Sigara Bırakmak Artık Hiç Zor Değil Bilim insanları Sigara Bıraktıran Formülü Verdi

Sigara Bırakmak Artık Hiç Zor Değil Bilim insanları Sigara Bıraktıran Formülü Verdi

Sigara Sağlığımıza oldukça zararlı bir alışkanlıktır.! Ancak sigarayı bırakmak sanıldığı kadar zor değil! Bilim insanları sigarayı bıraktıran formülü verdi

Sigarayı Bırakma Yöntemleri

Sigara şüphesiz ki bırakılması en zor alışkanlıklardan birisidir. Sigarayı bırakmayı düşünen kişi genellikle bıraktıktan sonra bir boşluk içerisine düşeceğini hissetmektedir. Bu kısmen doğrudur fakat bu boşluk hali kısa zaman içerisinde etkisini kaybeder. Hem sağlık yönünden hem de maddi yönden birçok olumsuz etkisi olan sigarayı bırakmak aslında çok kolay.

 

Sigarayı Azaltarak Değil, Bir Anda Bırakın

Sigarayı azaltarak bırakmaya çalışmak çoğunlukla başarısız sonuçlanır. Bir sigara içme zamanı belirlenir ve içicinin aklında hep o vaktin çabucak gelmesi vardır. Bu durum sigaraya bağlılığı azaltmak yerine çoğaltabilir. Aslında kesin sonuç beyni kontrol altına alıp, bir daha içmemek üzere bu kötü alışkanlığa son vermektir. Bir anda tiryakilikten vazgeçmek sizi sarsabilir ancak sarsıntılar geçicidir.

 

Sigaraya Verdiğiniz Parayı Biriktirin

Sigarayı bırakmanız durumunda kendinizi bir ödül ile şartlayın. Günde ortalama 20 TL bir kumbaraya atın. Tabii ki kumbaraya atacağınız para, sigara vereceğiniz para olacak. Sigarayı bırakmış ve ona harcadığınız parayla kendinize bir hediye almış olacaksınız. Hedefler her zaman insanları tetikleyici olmuştur.

 

Sigarayı Bırakırken Yakınlarınızdan Destek Alın

Ailenize, arkadaşlarınıza, sevdiklerinize böyle bir karar aldığınızı açıklayın. Onların desteklerini isteyin ve onlarla bol bol vakit geçirmeye özen gösterin. Tek başınıza kaldığınızda durum sandığınızdan daha kötü boyutlara gelebilir. Kendinizi kontrol etmekte güçlük, odaklanmakta sorunlar yaşayabilirsiniz. En azından ilk zamanlar tek kalmamaya özen gösterin.

 

Sigarayı Bırakırken ve Bıraktıktan Sonra Mutlu Olun

Sigarayı bırakan kişi daima mutlu olmaya çalışmalı. Mutsuzluk tekrardan sigaraya başlatabilir. İnsanların çoğu sigara içen insanların mutsuz olduğunu ve bu nedenle sigara içtiklerini düşünür. Tam olarak böyle olmasa da tetikleyici etken demek daha doğru. Mutlu olup, hayattan zevk aldığınızda işiniz son derece kolaylaşacaktır.

 

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Başka Alışkanlıklar Edinin

Kendinize yeni uğraşlar bulup, sigara içme isteğinizi yok etmeniz gerekiyor. İlk günler çok zorlanacak ve hatta tekrar başlamak isteyeceksiniz. Her istek anında meşguliyet içerisinde olmanız için kendinize program belirleyin. Günün bir bölümünde spor yapabilir, bir bölümünde evinizde oturup film izleyebilirsiniz. Böylelikle oluşmuş olan boşluktan bir nevi kurtulmuş olursunuz. Krizler gelebilir ancak korkulacak bir şey yok, krizler en fazla 2- 3 dakika sürmekte. Her sigara krizinden sonra mutlu olun çünkü sigaraya olan bağlılık zincirleriniz teker teker kopmakta.

İlgili Haberler