Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi

Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi

Şerbetli Tatlılar arasında kadayıf tatlısı Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Yapılışı son derece kolay olan bu tatlının şimdi sizlere püf noktasını vereceğim. İşte tarifi

Kadayıf tatlısını genelde Ramazan aylarında çokça yaparım. Baklavaya nazaran daha kolay olan bu tatlı herkesin tercihi olmaktadır.

Peki nasıl yapılır? Püf noktası nelerdir? Şimdi sizlerle paylaşacağım

KADAYIF TATLISI

Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı ile iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için Malzemeler:

  • 4 su bardağı ile toz şeker
  • 6 su bardağı ile su
  • 5-6 damla limon

Kadayıf Tatlısı Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Kadayıfların birbirine yapışmaması ve tel tel ayrılmaları için keskin bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayıralım. Tel tel açalım ve didikledikten sonra kullanalım.

Kadayıf Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Kadayıfları porsiyonluk olarak rulo bir şekilde hazırlayalım.

Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk başta şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Bu tatlımızda şerbetin soğuk olması gereklidir. Aksi halde kadayıflar hamurlaşabilir. Şerbeti için gerekli olan toz şekeri ve suyu bir tencereye alalım ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağımızın altını açalım ve kaynaya kadar ara ara karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar kaynamasına izin verelim ve içerisine limon suyunu ekleyelim. 5 dakika kadar daha kaynatalım ve altını kapatıp soğuması için bir kenara alalım. Şerbet soğurken yaş kadayıfı geniş tepsiye alalım ve elimizle güzelce açalım. Üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve elimizle tel tel ayırarak tereyağın her yere eşit şekilde gelmesine özen gösterelim. Dikdörtgen bir borcama kadayıfların yarısını bastırarak yayalım ve üzerine ceviz içini gezdirelim. Kalan yarısını ise yine bastırarak yaydıktan sonra daha önceden ısıttığımız 180 derecelik bir fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Pişirdikten sonra fırından alalım güzel bir şekilde dilimleyelim. Soğuyan şerbeti de dilimlediğimiz kadayıfların üzerine gezdirelim. Şerbetini çekip soğumasını bekleyelim. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sevdiklerimize servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler