Göz Yapısına Göre Makyaj Önerileri Yüzünüzü Olduğundan Daha Çekici Hale Getirin

Göz Yapısına Göre Makyaj Önerileri Yüzünüzü Olduğundan Daha Çekici Hale Getirin

Makyaj yaparken püf noktalarını bilmek ve ona göre hareket etmek gerekiyor. Yüz şeklinize göre makyaj önerilerimizi mutlaka uygulayın

GÖZ YAPISINA GÖRE MAKYAJ ÖNERİLERİ

 Her bayan farklı göz şekline sahiptir. Bu yüzden aynı yapılan makyaj iki kadında da farklı duracaktır. Göz Şeklinizi bilmeden göz makyajı yaparsanız hem gülünç olur hem de tuhaf görünüme sahip olursunuz. Göz şeklinize uygun makyaj türünü seçmeniz yararınıza olacaktır.

Birbirine Yakın Gözler

 Bu göz şekli için en uygun seçim, göz pınarlarını açık renklerden oluşan bir far sürerek gözün dış köşe kısımlarını koyu renklerle güzel bir görünüme kavuşturmaktır. Gözün yan tarafına ise en uygun rengi çekik şekilde uygulamaktır. Bu göz yapısına uygun olarak kaşlar birbirinden uzak olacak şekilde ayrılmalı (alınmalı). Böylelikle gözleriniz abes durmayacak güzel bir görünüme sahip olacaktır.

Düşük Kapaklı Gözler

 Bu göz tipine sahip bayanlar makyaj yaparken klasik lifti tekniğini kullanarak en uygun makyajı yapmış olurlar. Gözün uç kısmına (yani dış kenarlarına) hafif olacak şekilde yukarı çekik göstermeye çalışmalılar. Yani kaş altını aydınlatmadan, rengini açmadan göz kenarlarına koyu renkler uygulamalılar. Kaş ile göz ucu arasında küçük bir çizgi varmış gibi düşünmeli ve farı bu kısımdan aşağıya düşürülmemeli.

Öne Çıkık Gözler

 En beğenilen göz çekik olarak bilinen öne çıkık gözler için parlak ve aydınlık (beyaz, krem rengi, kemik) renklerinin göz kapağına sürülmemesi gerekir. Parlak renkler yerine koyu tonlar tercih edilmeli, göz geriye itiliyormuş gibi boyanmalıdır. Bu ideal göz tipine kalın eyeliner, kalın sürme çok yakışmaktadır.

Badem Gözler İçin Makyaj Önerisi

 Her makyaj stili bu göz tipine yakışmaktadır. Her türlü makyaj badem gözlüler için uygundur.

Çekik Gözlüler İçin Makyaj Önerisi

 Çekik gözlüler daha çok gözlerini büyütmek için makyaj yapmalıdır. Bunun için en uygun makyaj "smoky"dir. Kirpik diplerini kalın şekilde boyayıp bunu en uygun şekilde dağıtmaları gözlerini büyütecektir.

Çukur Gözler İçin Makyaj Önerisi

 Göz makyajı yaparken en çok yanlış yapan kişiler çukur gözlere sahip olan kişilerdir. Genelde koyu renklerle gölgeli makyaj yaparak yanlışa düşerler bu yanlışı ortadan kaldırmak için tek gerekli şey aydınlık, açık renklerin tercih edilmesidir. Karanlık ve koyu renkler uygulansa da gölge yapılmamalı, koyu tonlar az kullanılmalıdır.

Aşağıya Çekik Gözlüler İçin Makyaj Önerisi

 Bu göz şekli için en uygun makyaj ise gözün alt (dış) köşesini fazla boyamadan güzel bir makyaj elde etmektir. Gözün üst tarafındaki kirpik çizgisini takip ederek degradeli bir makyaj uygulanabilir. Eyeliner veya göz kalemiyle, gözü yukarı çekebilirler güzel bir görünüme kavuşturabilirler.

 

Yukarı Çekik Gözlüler İçin

 Far uygulanırken göz kapağının dışına çıkılmamalı. Sadece göz kapağının orta kısmına ve crease bölgesine gölgeli bir makyaj yapılmalıdır. Bu makyaj önerisi gözleri yuvarlak göstererek orantıyı dengeleyecektir.

 Göz şekline göre en uygun makyaj önerileri bu şekildedir. Siz de göz tipinize en uygun makyaj stilini seçerek gözlerinizin daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz...

İlgili Haberler