Lokum Kavurma Yemeği Tarifi

Lokum Kavurma Yemeği Tarifi

Mis gibi kavurmaya kim hayır diyebilir? Peki Kırmızı eti daha lezzetli hale getirmek için ne yapılmalı? Lokum gibi yumuşacık etin sırrını veriyoruz

Kırmızı et ürünlerini genelde ayda bir de olsa soframa mutlaka getiririm. Kavurma ise en çok tercih ettiğimdir

biraz fazla alırım gerekirse depolarım da onu :))

Ancak eti pişirmek için püf noktalarını bilmek gerekiyor

Kırmızı et zahmet isteyen bir et türü. Tavuk kadar hızlı pişmez.. Yumuşacık olması için ise bazı bilgileri bilmek gerekiyor

Kasap olan eşim bana kırmızı et pişirmenin püf noktalarını ilk evlendiğimizde öğretmişti

O gün bugündür bu tarifle yaparım eti :))

Şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum

Kavurmayı yumuşacık ağıza yayılan kıvamı ile sofraların baş tacı. Ancak kavurma yapmak isterken sürekli kayış gibi bir et mi elde ediyorsunuz? Vereceğimiz tarifle hem kavurma yönteminin inceliklerini öğreneceksiniz hem de mükemmel et kavurmanın ölçütlerini göreceksiniz.

Mükemmel Et Kavurma Tarifi

Malzemeler

1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti

1 adet kuru soğan

3 veya isteğe göre 4 diş sarımsak

Biraz sıvıyağı

Tarif

Yapmanız gereken ilk şey etleri tavaya almak. Derin bir tavaya aldığınız etleri orta ateşte pişirmeye başlayın ve hiçbir başka malzeme eklemeyin. Sürekli karıştırmaya özen gösterin. Etlerin renginde oluşan farklılığı fark edeceksiniz. Sularını da salmaya başladıklarında biraz tavaya sıvıyağı dökün. Karıştırmaya ve pişirmeye devam edin.

Bir taraftan da artık soğan ve sarımsakları soyun, soğanı iki bıçak darbesi ile dörde bölün. Ardından malzemeleri tavaya atın. Etlerin suyunun yeniden çektiğini görene kadar bu şekilde pişirin.

Etler pişmeden suyu buharlaştı mı? Bu ihtimale karşı mutlaka sıcak su bulundurun ve aksiliğin yaşanması durumunda yarım çay bardağı kaynar suyu ekleyin. Etler lokum kıvamına gelene kadar bu şekilde pişirin. Ardından tuzu ilave edin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler