Yoğurt Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurt Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurt en faydalı yiyeceklerden. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan yoğurt peki evde nasıl yapılır? Taş gibi olması için ne yapılmalıdır?

İlk çocuğum Aras doğmadan önce başladım kendi yoğurdumu yapmaya.. Hatta hamile olduğumu öğrendiğim an hayatımdaki bir çok şeyi değiştirmiştim. Anne olmak, olacak olmak insanın bakış açısını da değiştiriyormuş. Önemsemediğin bir çok şeyi önemsiyor olursun. Evet, hep sağlıklı beslenmeye özen gösterirdim ama evde yoğurt veya peynir yapmak aklıma gelmezdi.

Yaşadığım ve edindiğim tecrübelerle yaklaşık 8 yıldır kendi yoğurdumu kendim yapıyorum. Bende sizlerle paylaşmak istedim. Taş gibi bir ev yoğurdu tarifini sizler için hazırladım... İşte ev yoğurdu tarifi..

Malzemeler

  • 3 litre tam yağlı doğal süt
  • 4 yemek kaşığı ev yapımı mayalı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Yapılışı

İlk olarak organik yani doğal sütünüzü derin bir tencerenin içerisine boşaltın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve mutfak tezgahına altına nihale koyarak alın. Temiz ve kalın bir örtüyü de dörde katlayarak her yerini sarın. Düzgün mayalanması için süt ne sıcak ne de soğuk olmalıdır. Ardından bir kase içerisine 4 yemek kaşığı mayalanmış yoğurdu ekleyin. Ilıyan sütünüzden 4 yemek kaşığı alarak mayalanmış yoğurda ekleyin. Tuzunuzu da ekledikten sonra karıştırın. Dilerseniz şeker de ekleyebilirsiniz. Şeker mayalanma işlemini hızlandıracaktır. Ardından kaseyi tencerenin içerisine boşaltın ve ağzını hemen kapatın. Tencere sıcaklığını koruyabilsin diye her yerini tekrardan sıkıca sarın.

Yaklaşık 5-6 saat sonra mayalanma işlemi tamamlanacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra tencerenizi buzdolabına yerleştirin.

Soğuduktan sonra dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler