Herkes doğru biliyor sanıyordu... Makarna pişirirken yapmamanız gereken hata

Herkes doğru biliyor sanıyordu... Makarna pişirirken yapmamanız gereken hata

Makarna en kolay yemek tarifleri arasında yer alıyor. Peki makarna pişirirken neye dikkat etmek gerekiyor?

Makarna pişirirken yapılan büyük bir hata var. Makarna haşladığımız suyu çoğu zaman döküyor ve kullanmıyoruz. Oysa makarna yapan usta şefler makarna suyunu asla dökmüyor ve kullanıyorlar.
Eğer siz de makarna pişirirken makarna haşladığınız suyu döküyorsanız derhal bu hatadan vazgeçin.

MAKARNAYA LEZZET KATIYOR

Makarna için yaptığınız sosa yarım kepçe haşladığınız makarnanın suyundan eklerseniz makarnanız hem çok daha lezzetli oluyor hem de besin değeri artmış oluyor.

Şeflere Göre Makarna Nasıl Pişirilmelidir?

HABER7.COM sitesinde yer alan bilgilere göre; Tam kıvamında lezzetli bir makarna pişirmek için şeflerin izlediği adımları takip ederek en az İtalyanların ki kadar leziz makarnalar ortaya çıkarılabilir. Makarna yapılırken yapılan en büyük hata, makarna suyunun çöpe dökülmesidir. Makarnaya lezzetini veren nişasta kaynayan su ile birlikte lavaboya dökülerek ziyan edilir.

maxresdefault-004.jpg

Makarna suyunu dökmemek için çok fazla su kullanılmaması, daha az su ile makarnanın kaynatılması gerekir. Az su ile kaynayan makarnanın yapışmaması için ise sık sık karıştırılır.

Lezzetli Makarna Tarifi:

1 paket makarnanın üzerine makarnayı örtecek kadar su eklenir. 7-8 dakika kadar su kanatıldıktan sonra makarnanın dibinde kalan su ayrı bir tencere alınır. Makarnalar yıkanmadan sos veya yağda kavrulur. Ayrı bir tencere alınan makarna suyu da göz kararı azar azar eklenir ve bu şekilde 2-3 dakika pişirdikten sonra servis edilebilir. Makarnayı damak zevkinize göre soslarla hazırlayıp daha renkli bir tada ulaşabilirsiniz. Makarnanın lezzet sırrı makarna suyunun pişirilirken kullanılmasıdır. Makarna suyunu makarna pişirirken kullanınca makarnanın daha lezzetli olduğunu deneyimlemiş olacaksınız. Afiyet olsun...

Fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler