Hiç bilmiyorduk : Türk kahvesi içmeden önce neden su içildiği belli oldu...

Hiç bilmiyorduk : Türk kahvesi içmeden önce neden su içildiği belli oldu...

Türk kahvesi içmeden önce su neden içiliyor gerçek ortaya çıktı

Bazı geleneksel lezzetler bizim kültürümüze uygun şekilde servis edilmektedir. Örneğin; Türk kahvesi servis ederken lokum ve su ile servis ederiz.

OSMANLI DÖNEMİNDEN GELENEK

bikahvearasi.com sitesinde aktarılanlara göre; Kültürel olarak da kahvenin yanında ikram edilen suyun kahveden önce ya da kahveden sonra içilmesine göre ev sahibi misafirin aç olup olmadığını anlıyor.

Eğer kahveden önce su içerse, ev sahibi misafirin aç olduğunu anlıyor ve hemen yemek hazırlığı yapıyor. Fakat misafir kahveyi içtikten sonra suyu içerse, bu da tok olduğu anlamına geliyor.

maxresdefault.jpg

KAHVE YANINDA İKRAM EDİLEN SUYUN FAYDALARI

Öte yandan sozcu.com.tr sitesinde ise Türk kahvesinin yanında ikram edilen suyun faydaları sıralandı. Meğer hiç bilmediğimiz bir faydası varmış.

Türk Kahvesi servisi yaparken ağız tadının kahveye hazırlanması için bir bardak soğuk su bulundurulması kahve kültürünün içinde vardır. Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır; ki böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilsin…

maxresdefault-001.jpg

Kırmızı et yemeklerinin üzerine mutlaka kahve alınması kültürümüzde vardır.

EN FAYDALISI SADE TÜRK KAHVESİ

Öte yandan uzmanların kahveyle ilgili bir uyarısı daha var. Türk kahvesi çok faydalı bir içecek. Ancak kahvenin faydalarından yararlanmak için Türk kahvesini şekersiz içmek gerekiyor. Şekerli içilen Türk kahvesi fayda sağlamadığı gibi kahvenin tüm faydalarını da ortadan kaldırıyor. Birçok uzman zaten kahvenin sade tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

İlgili Haberler