Yılbaşı çiçeğinin coşmasını ve daha hızlı çiçek açmasını sağlıyor: Çiçeğinize mutlaka verin

Yılbaşı çiçeğinin coşmasını ve daha hızlı çiçek açmasını sağlıyor: Çiçeğinize mutlaka verin

Yılbaşı çiçeği en güzel çiçekler arasında yer alıyor. Eğer yılbaşı çiçeğiniz çiçek açmıyorsa bu bilgiler işinize yarayacak.

Yılbaşı çiçeği, özellikle Noel ve yılbaşı döneminde sıkça kullanılan bir bitki olarak bilinmektedir.

Yılbaşı çiçeği, sıcak iklimlerde yetişen bir bitki olduğu için, iç mekanlarda yetiştirilmesi uygundur. Çiçeğinizi soğuk ortamda tutmayın. Bu bitki, parlak ışık ve nemli toprak gibi belirli büyüme koşullarına ihtiyaç duyar genelde. Yılbaşı çiçeği, yapraklarını dökmeyen bir bitki olduğu için, uzun süre canlı kalabilir ve yıl boyunca evlerde süs olarak da kullanılabilir. Eviniz için en güzel bitki türlerinden biridir.

YILBAŞI ÇİÇEĞİNİN AÇMASINI SAĞLAYAN BİLGİLER

Evimdergisi.com.tr sitesinde yılbaşı çiçeğinin açmasını sağlayan bilgiler paylaşıldı:

Yılbaşı çiçeği, doğal ortamında yani Brezilya’nın tropikal/ subtropikal geçiş bölgesinde bulunan, yoğun nemli yağmur ormanlarında yaşar. Yağmur ormanlarında, ağaç altlarında ve gövdesine sarılarak büyüdükleri için yarı gölge yerleri severler. Yakıcı etkisi olan öğle güneşini görmeyen yerlerde gelişim gösterir. Ağaçta yetişen kaktüs olarakta bilinmektedir.

maxresdefault.jpg

ÇİÇEĞİNİZE VERMENİZ GEREKEN UYGUN ORTAM

Aralık ayından şubat ayına kadar direk güneş ışığına maruz kalabilir ama yazın kesinlikle öğle vakti direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aydınlık olması yeterli olacaktır. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir. Oda ısısında tomurcuk sayısı çok, çiçek ömrü ise kısa olur.

  • Yılbaşı çiçeğinin toprağı su tutucu ve havadar olmalıdır. Doğal humuslu toprak sever.
  • Yılbaşı çiçeğinin saksısının büyüklüğü toprakla köklerin beraber zor sığacağı kadar olmalıdır.
  • Çiçek açtığında ve yaz döneminde düzenli sulanmak ister.
  • Tomurcukta iken kesinlikle yerinden oynatmayın.
  • Çiçekleri bittikten sonra sulamayı tekrar azaltın. Bu şekilde her yıl bol çiçek açacaktır.

maxresdefault-001.jpg

  • Yaz boyunca eğer dışarı da esintili yerde tutuyorsanız, toprak yarıdan fazla kuruduğunda, diğer şartlarda ve diğer zamanlarda toprak iyice kuruduğunda sulayın. Su iyice dinlendirilmiş, tortusundan arınmış olmalı. Toprak nemi sürekli kontrol edilip sulanmalıdır.

YILBAŞI ÇİÇEĞİNİN ÇİÇEK AÇMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKEN BAKIM TÜYOSU

Hayatkolay.com sitesinde yılbaşı çiçeğinin çiçek açmasını sağlayan bilgiler paylaşıldı:

Bitkinizin yeni yılda çiçek açmasını istiyorsanız önceden planlamanız gerekebilir. Çiçeklenmeden önce bir süre bekletilmesi gerekiyor. Ekim veya Kasım ayında sulamayı kesin ve 12-14 saat karanlık ve sıcak bir ortalamada olmasını sağlayın. En iyi çiçek şansını elde etmek için, bitkiyi karanlık bir dolaba yerleştirin, Her akşam 13 saat boyunca herhangi bir ışık almamasını sağlayın. Tomurcuklar oluşana kadar bu uygulamayı yapın. Çiçek açma döneminden sonra, serin sıcaklıklarda tutarak tekrar nemlendirin ve nadiren Mart ayı sonuna kadar sulama yapın

İlgili Haberler