Her Kadının Makyaj Yaparken İşine Yarıyor! Doğal Fondöten Nasıl Yapılır?

Her Kadının Makyaj Yaparken İşine Yarıyor! Doğal Fondöten Nasıl Yapılır?

Her kadın mutlaka fondöten kullanır. Ancak evde kendinizin de onu yapabileceğini biliyor muydunuz? Dışarıda para verip almanıza hiç gerek yok tamamen doğal bir şekilde kendiniz bu tarifle yapabilirsiniz

Makyajın olmazsa olmazlarından olan Fondöten evde kolaylıkla yapılabilen bir şey aslında. Ancak pek kimse bilmediği için gidip boşuna para veriyor. Şimdi sizlere vereceğimiz bu yöntem sayesinde evde kendi fondöteninizi yapabileceksiniz. Sözü daha fazla uzatmadan konuya geçelim

Ev yapımı fondöten son zamanların trend makyaj malzemelerinden biri haline gelmiştir. Pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmak için fondötenler tercih edilmektedir. Fakat piyasada yer alan fondötenler içerik bakımından kimyasal madde barındırdığı için cilt sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Çift üzerinde var olan gözeneklerin içini kapatır ve sivilce gibi oluşumlara sebep olur. Aynı zamandan cilt nemini de bozduğu için kalıcı zararlar verebilir. Bu sebeple doğal fondötenler ön plana çıkmaktadır. Pürüzsüz ve porselen bir görünüme sahip olan cilt yapısı her kadının hayalidir.

Bu görünümü elde etmek için fondötenlere başvurulur. Fakat fondötenler hem git için hem de fiyat bakımından zarar durumun ortaya çıkarır. Bu sebeple evde doğal bir şekilde yaptığınız fondötenleri tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda kadınlar genellikle ev yapımı fondötenleri tercih etmektedir.

Evde Fondöten Nasıl Yapılır?

Kadınlar için makyaj yapmak son derece önemli konulardan biridir. Makyaj yapmak için tercih edilen makyaj malzemelerinin çok büyük bir önemi vardır. Pürüzsüz bir tene sahip olmak için mutlaka makyaj malzemesi tercihinde dikkatli davranmak gerekir. Evde hiçbir şekilde kimyasal madde kullanmadan doğal fondötenler elde etmek mümkündür. İstediğiniz cilt tonuna uygun okunacak şekilde fondöten yapabilirsiniz. Gerekli olan bütün malzemeleri doğal yapıdadır. Bu sebeple gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bir fondöten elde etmiş olursunuz. Aynı zamanda içerisinde bulunan maddeler ile cildiniz beslenmiş olur. İyi bir nem kaynağı da olmaktadır. Bu sebeple kimyasal fondötenleri tercih etmek yerine ev yapımı fondöten tercih etmek gerekir.

Evde Fondöten Yapabilmek İçin Gerekli Malzemeler

Ev yapımı fondöten elde etmek için gerekli olan bütün malzemeler doğal içerikte olmaktadır.

- 3 yemek kaşığı kakao tozu

- 1 su bardağı mısır nişastası

- 2 ile 3 damla arası zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı

- 10 ile 15 damla arası papatya yağı ya da lavanta yağı eklenir. Bu yağların eklenme sebebi ise koku vermesinden kaynaklıdır.

- 1 tatlı kaşığı tarçın (istediğiniz fondöten rengine bağlı olarak bu oran değişiklik gösterebilir. )

- 15 damla E vitamini eklenir. Bu vitamin sayesinde cildiniz beslenir ve nemlenir.

İçerisinde cilt için son derece besleyici ve bakım sağlayan maddeler yer almaktadır. Siz de evinizde bu malzemeler ile kolay bir şekilde fondöten yapabilirsiniz.

Doğal Fondöten Yapımı

Gerekli olan bütün malzemeler cam ya da plastik bir kap içerisine alınarak homojen bir hale gelene kadar karıştırma işlemine tabi tutulur. Karıştırma kabınızın metal olmamasına çok dikkat etmek gerekir. İçerisinde yer alan maddeler metal ile temas ettiği zaman olumsuz sonuçlar doğurabilir. İlk olarak mısır nişastasını ekleyip daha sonra üzerine bütün malzemeleri eklemek gerekir.

Karışımın ilk olarak toz haline gelmesi gerekir. Toz halinde iken cildinize uygulayarak uygun bir renk olup olmadığına bakmanız gerekir. İstediğiniz şekilde koyulaştırmak için tarçın ekleyebilirsiniz. Tarçın yerine kakao kullanımı da söz konusu olabilir. Koyu olan bir rengi açabilmek için de içerisine nişasta eklemeniz mümkün olur. Daha sonra hava almayan bir kabın içerisine konularak uzun bir süre bekletilir. Ev yapımı fondöten bu şekilde hazırlanmış olur.

İlgili Haberler