Bugün ne pişirsem diyenlere En Kolay Şekilde Browni Tarifi. Pastanelerdekileri aratmıyor

Bugün ne pişirsem diyenlere En Kolay Şekilde Browni Tarifi. Pastanelerdekileri aratmıyor

Browni en sevilen tatlı çeşitleri arasındadır. Yapımı oldukça basit olan Browni'nin tüm püf noktasını sizlerle paylaşacağız. İşte eşsiz tarifimizin ayrıntıları

Çocuklarımın sevdiği yiyecekleri yapmaya özen gösteririm. Ancak Browni sadece onların sevdiği bir tatlı değil benimde çok sevdiğim eşsiz bir lezzet. Şimdi sizlere vereceğim bu tarif sayesinde sizlerde eşsiz Browni yapabileceksiniz. İşte tadı damağınızda kalacak Browni tarifi..

Malzemeler:

3 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 su bardağı toz şeker ( 200 gram )
200 gram tereyağı
1 paket vanilya
250 gram bitter çikolata


Yapılışı:

1. Öncelikle bir kaba 3 yumurtayı ekleyin. Yumurtaları çırpın. Blender varsa daha iyi olur ancak çırpma teliyle de çırpsanız sorun olmaz. Çırpma teliyle hızlı hızlı 4-5 dakika çırpın. Yumurtaları çırparken şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımın rengi hafif beyaz veya macun kıvamına gelene kadar çırpın.

2. Tereyağını eritmek için farklı bir tencereyi ocağa koyun ve tereyağını eritin. Eriyen tereyağına bitter çikolatayı ekleyin. İyice karıştırın ve akışkan bir kıvam elde edin.

3. Akışkan bir kıvama gelen çikolatayı, yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Bu aşamada iyi bir şekilde karıştırmanız gerekiyor. Aksi halde yumurta sıcağa dayanamaz ve pişer. Bu durum brownide yumurta kokusu meydana getirir ve istediğimiz sonucu elde edemeyiz. Bu yüzden sıcak çikolatayı eklerken hızlı hızlı çırpmamız gerekiyor.

4. Koyu bir renge ulaşan karışıma, kuru malzemeleri eklemeye başlayın. Unu ve vanilyayı elekten geçirerek karışıma ekleyin. Kuru malzemeleri ekledikten sonra bütün malzemeleri iyice karıştırın. Karışım tamamdır.

5. Elde ettiğimiz karışımı kare kalıba ekleyin. Browni piştikten sonra kolay çıkmasını istiyorsanız kalıbın üstüne yağlı kağıt koyun. Kalıbın da kare olması zorunlu değildir. Herhangi bir kalıpta da pişirilebilir.

6. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın ve browniyi 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler