Evde turşu Yapanlar dikkat! Eğer Üzerinde beyaz tabaka oluştuysa…

Evde turşu Yapanlar dikkat! Eğer Üzerinde beyaz tabaka oluştuysa…

Turşu Kış mevsiminde en çok tükettiğimiz yiyecek. Ancak koronavirüs sürecinde turşu kuranların sayısı neredeyse iki katına çıktı. Ancak bir uyarı var turşu kuranlara

Turşu günümüzde en sağlıklı yiyeceklerden birisidir. Bir çok uzman bunu dile getirmektedir. Ancak evde turşu kuranlara uzmanların çok ama çok önemli bir uyarısı bulunmaktadır. Genelde evde turşu kuranlar dikkat etmemekte ve sağlığına zarar verebilmektedir.

Açıkçası ben genelde yaptığım turşularda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ancak bir komşumun bu sorundan ötürü rahatsız olduğunu görünce sizleri bilgilendirmeye karar verdim.

Peki Nedir dikkat etmemiz gereken o beyaz tabaka?

Uzmanların uyarısına göre Sebze veya meyveleriniz eğer mayalanmaya başladıktan sonra en üst kısımda oluşan beyaz tabakayı fark ederseniz süreci iyi takip etmeniz gerek.. Gördüğünüz anda o beyaz tabakayı sıyırıp atın. Nedeni ise bu tabaka zamanla küf oluşumuna neden olur ve turşuyu bozar. O turşunun tüketilmesi durumunda ize zehirlenme riski oluşabilir.. 

Turşunun Yararları Nelerdir?

Yapılan bir çok araştırmada turşunun Soğuk Algınlığına karşı koruyucu etkisi olduğu ve bağışıklığı güçlendirdiği belirtilmektedir. Aynı zamanda turşu kan şekerini dengelemektedir. Sporcularda ise krampları azaltmaktadır. Kansere karşı koruyan turşu kan şekerini de dengeleme görevi görmektedir. 

Turşu Kurarken Nelere Dikkat edilmeli?

Eğer evde turşu kurmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır.

Evde Turşu yaparken mutlaka ama mutlaka kaynatılıp soğutulmuş içme suyu kullanılmalıdır. Aynı zamanda da Sebze ve meyveler çok iyi temizlenmelidir. Tüm bunlarla birlikte Yıkanmış sebzeler veya meyveler mutlaka iğne ile birkaç yerinden delinmelidir.. Peki bu neden yapılmalı? Nedeni basittir..  böylece sebzelerin içine turşu suyu girecek ve turşu daha  diri olacaktır bu sayede turşunuz erimeyecek kıtırlığını koruyacaktır. Ayrıca Turşu kurarken cam kavanozlar tercih edilmelidir nedeni ise plastikler zararlıdır.. 

Eğer Sizde Turşu Severlerdenseniz Bu bilgiyi arkadaşlarınızla Paylaşabilirsiniz..

İlgili Haberler