Evde Yapılabilecek En lezzetli Börek.. Adı gibi Lokum... Lokum Börek Tarifi

Evde Yapılabilecek En lezzetli Börek.. Adı gibi Lokum... Lokum Börek Tarifi

Türk mutfağının eşsiz hamur işlerinden birisi olan börek çeşitlerinde bugün farklı bir tarifle karşınızdayız. İşte Sizlere Nefis Bir Börek tarifi.. Lokum Börek

Hamur işi yapmayı severlere harika bir tarifle geldik :) Lokum börek efendim. İçi Yumuşacık...

Genelde En güzel Börekler Türk mutfağında bulunur. Lokum gibi börekler çıtır börekler vazgeçilmezimizdir. Ancak sizlere bugün çok farklı bir börek tarifi vermek istiyorum.

Çocuklarıma ve misafirlerime genelde börek ikram edeceksek lokum börek yaparım. Yapılışı hem kolay tarifi de oldukça basit. Yapmanız gerekenleri ayrıntılı bir şekilde anlattım.

Tek yapmanız gereken tarifteki detaylar doğrultusunda hareket etmek.

İşte Nefis Lokum gibi Börek Tarifi

Gerekli MALZEMELER


3 su KADAR bardağı un
1 paket KADAR toz maya
1 su bardağı KADAR  süt
1 adet KADAR  yumurta
1 çorba kaşığı KADAR  toz şeker
Tuz - isteğe göre

BÖREĞİN Harcı için:
2 çay bardağı KADAR  tahin
1 su bardağı KADAR çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı  KADAR  kimyon

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI - tarif 


İlk olarak geniş Bir kaba aldığınız un ve mayayı güzelce karıştırın. Daha sonrasında süt, yumurta, tuz ve şekeri ekleyerek tam kıvama  gelinceye kadar iyice yoğurun. Karışım, ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzerini nemli bir havluyla örterek 30-40 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında  Dinlenmiş ve kabarmış hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufkalar açınız. Açtığınız yufkaların üzerine ceviz serpiniz. Üzerine tahin ve kimyonu da serptikten sonra rulo şeklinde sarınız. Ruloları iki parmak genişliğinde keserek yağladığınız fırın tepsisine yerleştiriniz. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fıında üzerleri kızarana dek pişiriniz. Piştiğinde fırından alarak sıcak olarak servis yapınız.

Bu börek hem lezzetli olacaktır. Hem de oldukça doyurucu olacaktır. Yapmanız gerekenleri sizler için ayrıntılı bir şekilde sıraladık :)) Artık gerisi size kalmış..

Böreği ister ayranla ister çayla servis edebilirsiniz..

Şimdiden afiyet olsun efendim..

Lokum börek tarifini beğendiyseniz sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler