Bugüne kadar hiç kimse bilmiyordu! Hep Zararlı sandık Kolanın Bilinmeyen Faydaları

Bugüne kadar hiç kimse bilmiyordu! Hep Zararlı sandık Kolanın Bilinmeyen Faydaları

Türk mutfağının ramazan sofraları oldukça dolu dolu yemeklerle süslüdür. Ancak o yemeklerin yanında ya ayran içilir ya kola.. Kola zararlı der dururduk. Ancak faydaları varmış. Çok şaşıracağınız bilgiler var

Kola hakkında bugüne kadar kimsenin bilmediği detaylar var. Eğer sizlerde kola hakkındaki gerçekleri öğrenmek istiyorsanız mutlaka bu içeriğimizi iyice inceleyin :)) Yapılan araştırmalarda kola zararlıdır diye bir çok kişi açıklamalarda bulunsa da kolanın faydaları da varmış :) Şaşırtıcı ama gerçek.

Kolanın zararlarını bilmeyeniz yoktur. Ancak çoğunuz sağlık acısından zararlı olduğunu farkında olsa bile kolayı sofralarından eksik etmiyor. Ancak kola her ne kadar sağlık acısından zararlı olsa, özellikle  asitli olması nedeni ile en çok mide sağlığını olumsuz yönde etkilese de  kolanın şaşırtacak faydaları bulunuyor. Günlük hayattan isinize yarayacak faydalarını bulunduğu tespit edilmiştir.  İşte kolanın bilinmeyen ve şaşırtıcı faydaları….

  Kolanın Sıra dışı Faydaları

   Kolanın faydalarını duyduğunuzda o sizin için bir içecek olmaktan çıkacak ve günlük hayatta en önemli hayat kurtarıcınız olacaktır.  Ev temizliğinden böcek ısırmalarına, lavabo açısından yağ sökücüsüne, pas gidericisinden sac parlatmasına kadar daha pek çok işlemde en önemli yardımcınız olacak olan kolayı, bundan sonra evinizden eksik etmek istemeyeceksiniz.

 Çiçeklerinizi Kola ile Güçlendirebilirsiniz

  Kolanın içerisindeki köpüklerin toprağa hava verdiğini biliyor muydunuz? Bu sayede çiçeklerinizin kökleri daha derine inip daha çok güçlenecektir.

 Gözlüğünüzü Temizlemek İçin En İyi Yöntem

 Yumuşak bir havluyu ya da bez parçasını kolaya batırıp gözlüğünüzü bununla silin.  Daha sonra gözlüğün camlarını yıkayıp kuru bezle sildiğinizde gözlük camındaki ışıltıyı fark edeceksiniz.

 Denizanası sokmalarına iyi gelir

 Denizanası sokmalarına idrarın iyi geldiği biliniyor.  Bunu dışında deniz anasının soktuğu yere bir miktar kola dökmek anında acıyı dindirecektir. Üstelik daha birçok böcek ısırmalarına iyi gelen kola bu mucizevi etkisi ile büyük ilgi görüyor.  

 Saca Yapışan Sakızı Kola ile Çıkarın

 Saca sakız yapışması daha çok uzun saclıların korkulu rüyası olmuştur. Tüm cabalara rağmen çıkaramadığınızı sacınızdaki sakızdan tek kurtulmanın yolu sacınızı kesmek oluyor.  Ancak bu yöntemi duyduğunuzda uzun uğraşlar sonucu uzattığınızı sacınızı kesmekten kurtulmuş olacaksınız. Koladaki asit sakızı kolayca çıkarıp sacınızdan ayıracaktır.

Derz Aralarını Siyah Görüntülerden Kurtarır

 Banyo ya da tuvaletlerinizi günlük yıkasanız bile bir süre sonra derz aralarında kararmalara herkesin hoşuna gitmediği bir durumdur Kola bu sorunu tamamen ortadan kaldıracaktır. Bunun için elinize diş fırçası alıp, önce kolaya batırarak fayans aralarınızı fırçalayarak temizleyin.

 Sac Rengini Açma

  Sacınızı boyadıktan sonra istediğiniz tonda olmadı, çok koyu bir tonda ya da parlak olduysa bunu kola ile düzeltebilirsiniz. Tek yapmanız gereken kola ile sacınızı yıkayın. Kolanın içeriğindeki sitrik asit ve turunçgiller yağları olması nedeni ile sac rengini açma etkisine sahiptir.

Yağ Sökücü Özelliği Vardır

 Kolanın içindeki asit ve kafeini güzel bir yağ sökücü etkisini duysanız, tüm kimyasal madde içeren temizlik ürünlerine vade edeceğinizden eminiz… Bundan sonra sadece kola ile temizlik yapmayı tercih edersiniz. Mutfağınızdaki ya da bulaşıklarınızdaki yağ lekelerini sökmek için bulaşık suyunuzun içerisine bir miktar kola döküp, birkaç saat bu suyun içerisindeki bulaşıklarınız bekletin. Sonucu kendi gözlerinizle göreceksiniz.

 Kötü Kokulara Veda Edin

 Eşyalarınızda oluşan yakıt gaz ve benzeri gibi kötü kokular için kolayı tercih edebilirsiniz. Bir su bardağı kola ve bir su bardağı su ile hazırladığınız karışım içinde eşyalarınızı bekletin.  Özellikle balık kokularına karşı güçlü etkisi bulunan kolayı çamaşır makinesinde kesinlikle kullanmayın.

 Pas Sökücü Özelliği Vardır

 Kolanın şaşırtıcı faydalarından bir tanesi de pasları çıkarmaktır.  Metallerde ya da cıvatalarda oluşan pasları kola ile temizleyebilirsiniz.  Çok eskimiş paslar içini folyo ya da bulaşık teli kullanın. Paslı bölgeye bir miktar kola döküp sünger ya da bulaşık teli ile ovalayın. Sonuca inanmayacaksınız.

 Haşerelerden Korur

   Hiç duydunuz mu bilmem ama Hintli çiftçilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden birisidir, kola ile   ürünlerini korumak.  Şekerli bir şurup içerdiğinden dolayı kola haşerelerin baş düşmanı olan kırmızı karıncaları kendine çekiyor.  Bahçenize gelen sümüklü böcekten kola ile kurtulabilirsiniz.  Bunun için küçük kaplara kola koyup bahçenizin çeşitli alanlarına koyun. Böylece sümüklü böcek ve haşereler bahçenizden uzak duracaktır

 Kolanın faydaları bu şekildedir. Ancak tercihiniz mutlaka siyah kola olmalıdır.

İlgili Haberler