Görünce Şaşırmayın Değişiklik Yapıldı Elektrikle İlgili bugün yürürlüğe giren o karar!

Görünce Şaşırmayın Değişiklik Yapıldı Elektrikle İlgili bugün yürürlüğe giren o karar!

Resmi Gazete'de resmen yayınlandı. Elektrik hakkında yeni düzenleme.. Yapılan değişiklik herhangi bir fatura için geçerli olacak mı? Merak ediliyor. İşte Elektrikle ilgili alınan kararın ayrıntıları

Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün itibariyle yayımlanmıştır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısına göre yapılan düzenlemelere dikkat çekilmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenleme neticesinde, ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarına elektrik dağıtım şirketlerinin gözetiminde ayrı yetki devirleri verilmektedir.

16 Mart tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişikliğin yürürlüğe girdiği görülmektedir. Buna göre Elektrik dağıtım firmalarının gözetiminde ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarına ayrı ayrı olmak üzere yetki verilebileceği görülmektedir

. Yalnızca bununla kalmayıp, denetim raporunun hazırlanmasında ve ilgili bakanlığa sunulmasında süre 30 gün iken, 60 güne çıkarılmıştır. Hazırlanacak olan denetim raporu ya da denetim raporu nihai görüşün ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı aracılığıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na görüleceği belirtilmiştir.

Resmi Gazete’de yer alan yönetmeliğin 1. Maddesinden itibaren 5. Maddesine kadar yapılan değişikliklerde kullanılan ifadeleri inceleyebilirsiniz. 7. Maddeye eklenen fıkralara göre ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarına ayrı ayrı yetki devrinin yapılabileceği hakkındaki vurgulamaktadır.

Aynı zamanda 8. Maddenin kaldırıldığı, 13. Maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklik ile birlikte nihai görüş için EPDK’ya göderileceği de aktarılmaktadır. Yönetmelik hükümlerinin ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından yürütüleceği aktarılmaktadır. Böylelikle bakanlığın harekete geçtiğini söylemek mümkündür. Yönetmelikte yer alan denetim heyetinin gerek duyulan hallerde raporlama için görev yapabileceği hükmü ise kaldırılmıştır.

İlgili Haberler