Artan Patatesleri İsraf Etmeyin! Artan Patatesten Nar Gibi Kızaran Börek Tarifi

Artan Patatesleri İsraf Etmeyin! Artan Patatesten Nar Gibi Kızaran Börek Tarifi

Patates adeta Türk mutfağının demirbaşıdır. Patates kızartması veya haşlaması kadar patates yemekleri çoktur. Peki artan patatesten börek hiç denediniz mi?

Evde genelde patates çok fazla bulundururum. Doyurucu bir sebze olması nedeniyle hemen hemen her yemeğe eklerim. Sadece sebze yemeklerine değil et yemeklerine bile mutlaka patates eklerim.

Unutmayın eğer bir yemeğin az olacağını düşünüyorsanız duruma göre 1 yada 2 patates ilave etmeniz o yemeğin miktarını artıracaktır. Patates kısacası hayatımız için oldukça önemli bir sebze..

Peki artan patatesleri israf etmemek için ne yapılabilir :) Ben börek yapıyorum efendim. Çok şaşırdığınızı biliyorum... Şimdi sizlere ayrıntıları vereceğim.

Malzemeler

  • 5 tane yufka
  • Artan patatesten püre
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Yapılışı

İlk olarak patates yemeğinizden artan patatesleri yemeğinizin suyundan biraz ekleyerek püre yapın. Eğer yemeğiniz kıymalı ve tavukluysa onlardan da ekleyebilirsiniz

Yumurtanın beyazını yoğurt ve sıvı yağ ile karıştırdıktan sonra çırpın. İlk yufkanızı tezgaha serdikten sonra yarısına sosunuzdan sürün. Ardından diğer yarısını soslu kısmın üzerine doğru kapatın. Yarım ay şeklini alan yufkanın düz kısmına patatesten elde ettiğiniz püreden yaydıktan sonra sıkıca rulo şeklinde sarın.

Her yerini güzelce yağladığınız fırın tepsinizin ortasından başlayarak döndürerek sarın. Aynı işlemi diğer yufkalara da uyguladıktan sonra ilk sarıp koyduğunuz yufkanın devamı gibi sarmaya devam edin.

Yumurta sarını sıvı yağ ile karıştırıp çırptıktan sonra böreğinizin üzerine sürün. Arzu ettiğiniz miktarda susam ve çörek otu serpiştirin.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzerini nar gibi kızarana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler