Akşam sefası çiçeğinin çok daha canlı olmasını sağlayan tüyo: Asla solmuyor

Akşam sefası çiçeğinin çok daha canlı olmasını sağlayan tüyo: Asla solmuyor

Akşam sefası çiçeğini bakarken bilmeniz gereken bakım tüyosu

Akşam sefası çiçeğinin bakımı için bilinmesi gereken bazı önemli hususlar bulunuyor. Bu içeriğimizde akşam sefası çiçeği bakımıyla ilgili her şeyi bulabilirsiniz.

SAKSI SEÇİMİNE DİKKAT ETMELİSİNİZ

Akşam sefası çiçeğinin kökleri çok derinlere inmediği için eğer saksıda bakım sağlayacaksanız derin olmayan saksılar tercih etmeniz gerekmektedir. Sadece geniş saksılar tercih etmeniz büyük önem taşımaktadır. Çünkü kendiliğinden çoğalan bir bitki türü olarak bilinmektedir. Akşam sefası çiçeğinin yayılma ihtiyacı bulunur.

Hurriyet.com.tr sitesinde; Akşam sefası çiçeğiyle ilgili herkesin bilmesi gereken bazı detaylar da paylaşıldı:

maxresdefault-010.jpg

Akşam sefası çiçeği bakımı kolay olan ekiminden önce toprağın gübrelenmiş ve yumuşatılmış olmasına dikkat ettikten sonra bakımı sulanarak yapılabilmektedir. Akşam sefası bitkisinin bakımı fide aşamasında köklerinde bulunan yabani otların ayıklanmasıyla olmaktadır. Akşam sefası çiçeği büyüme aşaması kısa sürede olmasından dolayı köklerini desteklemek için çubuklar konulabilmektedir. Aşırı rüzgarlı ortamlara ekilmemesi bitkinin kırılmasını önlemek için gereklidir. Akşam sefası bitkisi sulanmasına akşam ve sabah saatlerinde önem verilmesi gerekir. Güneşli zamanlarda sulanması bitkinin yapraklarına ve çiçeklerine zarar vermektedir.

AKŞAM SEFASI ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI

Posta.com.tr sitesinde ise; Akşam sefası çiçeğinin bakımı ve sulamasıyla ilgili detaylar paylaşıldı; İşte bilmeniz gerekenler

Akşam sefası çiçeğinin bakımının doğru bir şekilde yapılması, çiçeğin sağlığı adına çok önemlidir. Çiçek bahçe ortamında yetiştiriliyor ise; kış mevsiminde kökü sökülerek temizlenmeli ve ilkbahar aylarına dek ev ortamında serin yerlerde saklanmalıdır. Saksı ve balkonda yetiştirilen akşam sefası çiçeği için buna gerek yoktur.

maxresdefault-008.jpg

Çiçeğin bakımı için köklerin donmaması oldukça önemli bir husustur. Akşam sefası çiçeğinin kış mevsiminin başlangıcında toplanır ve ilkbahar mevsiminin başında toprağa ekilip yeni bir çiçek sağlanabilir. Çiçeğin tohumla çoğaltılması ile toprağa ekilen çiçek tohumu, iki hafta içinde yeşermesi mümkün. Çiçeğin ekimi esnasında toprağın filizlenmesi adına toprağın yumuşak toprak olması çok önemlidir. Doğru toprak tercihinin yapılması, hem çiçeğin bakımı hem de çiçeğin yeşermesi adına oldukça kolay olmaktadır.

maxresdefault-009.jpg

AKŞAM SEFASI ÇİÇEĞİNİN SULAMASI NASIL ?

Akşam sefası çiçeğini mutlaka içme suyuyla sulamak gerekir. Çeşme suyuyla sulanan akşam sefası çiçeği çabuk solacak ve canlılığını kaybedecektir.

Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme : uskuphaber.com

İlgili Haberler