Çiçeklerin solmasına yol açan hata! Asla yapmamanız gerekiyor asla....

Çiçeklerin solmasına yol açan hata! Asla yapmamanız gerekiyor asla....

Bazı hatalar çiçeklerin çok daha çabuk solmasına yol açıyor

TGRThaber.com.tr sitesinde aktarılan habere göre; Çiçekler, doğanın en güzel yaratıklarından biridir. Ancak, çiçeklerin solmasına neden olan bazı hatalar yapılmaktadır. İşte, çiçeklerin solmasına yol açan hatalar:

Çiçekler, suya ihtiyaç duyarlar. Suyun eksikliği, çiçeklerin solmasına neden olabilir. Bu nedenle, çiçeklerin suyunun düzenli olarak değiştirilmesi ve suyunun eksik olmaması gerekmektedir.

Bazı çiçekler, sık sulamayı sevmezler. Ayrıca, bazı çiçeklerin yapraklarına su teması solmalarına neden olabilir.

maxresdefault.jpg

Çiçeklerin solmasına neden olan bir diğer hata, yanlış sıcaklıkta tutulmalarıdır. Bazı çiçekler soğuk havayı severken, bazıları sıcak havayı tercih eder.

Güneş ışığı, bazı çiçeklerin solmasına neden olabilir. Bu nedenle, çiçeklerin doğru miktarda güneş ışığı alması önemlidir.

Çiçeklerin solmasına neden olan hataların farkında olmak, çiçeklerin ömrünü uzatmak için önemlidir. Doğru bakım yapıldığında, çiçeklerin güzellikleri daha uzun süre korunabilir.

maxresdefault-002.jpg

Saksı Çiçekleri Neden Solar?

Salon çiçeklerinin çiçek açan ya da sadece yapraklardan oluşan formları vardır. Bu açıdan saksı çiçeklerinin solması iki şekilde tanımlanabilir. Bazılarının sadece çiçeklerinde solma meydana gelir. Bu durum genellikle çiçeğin bakımının yetersizliğinden kaynaklanır.

Bazı saksı çiçeklerinin solması ise çiçeğin yetişmeye uygun olduğu dönemin geçmiş olmasından dolayı olur.

maxresdefault-004.jpg

Aslında saksı çiçeklerinin solması ile yapraklarının sararması hemen hemen aynı nedenlere dayanır. Çiçeğin yerini sevmemesi, sulama aşamasında yapılan yanlışlar, toprağın çiçeğe uygun olmaması, yetersiz ya da fazla aydınlanma gibi nedenler bunların arasında sayılabilir.

Kaynak: Mynet.com. Derleme: TGRThaber.com.tr

İlgili Haberler