Çiçek coşturan doğal malzeme... Evde yapıp dibine koyun

Çiçek coşturan doğal malzeme... Evde yapıp dibine koyun

Çiçek dibine neden yoğurt eklenmeli?

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Çiçek dibine konulan yoğurdun çok şaşırtıcı etkisinden bahsedildi. Peki çiçek dibine yoğurt konursa ne işe yarıyor?

Solmaya başlayan bitkilerinizi canlandırmak için pek çok yol var. Bunlardan biri de yoğurt kullanmak. Evet yanlış duymadınız, yoğurt kullanabilirsiniz. Tabanına ekleyeceğiniz bir kaşık yoğurt, bitkinizi organik asitlerle zenginleştirmenizi sağlayacak. Bu şekilde de eski canlılığını geri kazanacak.

Yeniakit.com.tr sitesinde ; Çiçek coşturan gübre tarifi paylaşıldı. İşte o tarif

Solan Çiçekler İçin Evinizde Doğal Gübre Yapımı

maxresdefault-003.jpg

İhtiyacımız olan malzemeler;

Muz kabuğu
Yumurta kabuğu
Kahve telvesi
Gübre Yapılışı

Muz kabuğu, yumurta kabuğu ve kahve telvesini bir blendere koyalım ardından bu su ilave edelim 3 malzemeyi hep birlikte blenderde karıştıralım.
Elde ettiğimiz karışım ile doğal gübre yapmış olduk. Ardından yapmış olduğumuz gübreyi menekşe gibi çiçeklerde uygulayabilirsiniz.

ÇİÇEKLERE YOSUN

Sozcu.com.tr sitesinde ise çiçek dibine yosun eklenmesi gerektiğine dikkat çekildi; İşte o yöntem

Tatile gittiğinizde eliniz boş dönmeyin. Yosun toplayarak çiçeklerinizin adeta coşmasını sağlayın. Topladığınız yosunu suyun içerisinde 1-2 ay kadar bekleterek tuzundan arındırın. Daha sonra yosunları toprağınıza karıştırın ve sonuç olarak çiçeklerinizdeki mükemmel değişimlerin mutluluğunu yaşayın.

Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler