Zeytinyağı hakkında yapılan son araştırma ezber bozacak türden çıktı.1 Kaşığı bile ilerletiyor ve..

Zeytinyağı hakkında yapılan son araştırma ezber bozacak türden çıktı.1 Kaşığı bile ilerletiyor ve..

Zeytinyağı çok uzun yıllardır faydaları bilinerek kullanılan en değerli yağlardan biridir. İçeriğinde zararlı bir madde olmaması, tüm içeriğinin adeta seçilmişçesine insan sağlığına iyi gelen bileşenlerden oluşması nedeni ile zeytinyağının....

Zeytinyağı çok uzun yıllardır faydaları bilinerek kullanılan en değerli yağlardan biridir. İçeriğinde zararlı bir madde olmaması, tüm içeriğinin adeta seçilmişçesine insan sağlığına iyi gelen bileşenlerden oluşması nedeni ile zeytinyağı faydaları çoktur denebilir.

Vücudun sadece karbonhidrat, mineral ve proteinlere ihtiyacı yoktur, aynı zamanda yağ asitlerine de ihtiyacı vardır.

Uskuphaber.com'da yer alan habere göre : Doğal olan her yağ gibi, zeytinyağı da sıvı sarı mucize olarak, çok eski zamanlarda tıpta da kullanılıyordu. Hipokrat dahi bu yağın faydalı olduğunu kabul ediyordu. 

Zeytinyağının faydaları arasında belki de en önemlisi; kardiyovasküler hastalıkların oluşmasını baskılayıcı özelliğe sahip olmasıdır.

İçinde -biraz klasik bir  cümle olacak ama- anti inflamatuar etki sağlayacak ve bakterileri güçsüz bırakacak bileşenler var. 

Steraik asit, palmitoleik, oleik, omega-6 içeriği palmitik ve araşidik adı verilen bu içerikler bolca bulunmaktadır. Ayrıca fosfor, E vitamini K vitamini, B4 vitaminleri, demir ve kalsiyum içeriği de yadsınamaz.

Bu açıdan diyet yapan, kilo vermek isteyen insanlar için, 100 gramında 900 Kilo kalori enerji barındıran zeytinyağı, bol salata tüketmesi önerilenler için harika bir yağdır.

Zeytinyağının Pek Bilinmeyen Faydaları ve Zararları

Zeytinyağının, normal ölçülerde kullanımı ile alerjisi olmayanlara hiç bir zararı yoktur.  Sadece bu yağa alerjisi olanlar için kullanılması önerilmez. Böyle insanlarda nefes darlığına yol açabildiği söylenmektedir. 

Aşırı kullanımı ise safra taşlarına yol açabilir.  Yağın kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini azaltıcı özelliği vardır.

  Zeytinin doğal yapısında bulunan fenolik içeriği nedeni ile, düzenli tüketildiğinde vücutta trombosit fonksiyonlarının düzeldiği ile ilgili veriler vardır. Zeytinyağı LDL düşürücü etkiye sahiptir. Toksinlerle savaşır.

Safra sıvısının salgılanmasına yardım eder. Damar genişletir. Damarlara elastik yetenek kazandırır. Midede yanmaya neden olan aşırı asidi azaltır. Eklem yerlerine sürüldüğünde yumuşatıcı özelliği vardır, doğal maske olarak kullanıldığında cildin beslenmesi için tüm yararlı içerik paketini içerir.

Tok hissettirme özelliği kilo vermek isteyenler için aranan bir özelliktir. Boğaz tahriş olduğunda sabahları 1 tatlı kaşığı içilirse ve 20 dakika beklenirse, hücreleri iyileştirici olduğu görülecektir.  Zeytinyağı faydaları arasında şekeri düşürme etkisi de vardır, bunun nedeni, şekerin kana geçişini yavaşlatmasıdır.

Uskuphaber.com Aktif Link verilmeden Alıntı yapılamaz!