Yumurta Kaynatırken Çatlamasını Nasıl Engellenir?

Yumurta Kaynatırken Çatlamasını Nasıl Engellenir?

Yumurta kaynatırken genelde çatlama problemi oluşabiliyor bu sorunu önlemek aslında çok basit. Şimdi size yumurta kaynatırken çatlamasını önleyen yöntemi vereceğiz.

Uzmanlar güne 2 yumurtayla başlanılması gerektiğini söylemekteler. Yumurta haşlarken bazen çatlama ve kırılma problemleri oluşabiliyor.

Bu çok can sıkıcı bir durum.

Yumurta fiyatlarının tırmanışa geçtiği şu dönemde sanırım kimse yumurtanın ziyan olmasını istemez. Bu yüzden yumurta çatlamasını önleyen bir yöntem var ve bu yöntemi sizlerle paylaşacağız.

Tek yapmanız gereken bu bilgiler doğrultusunda hareket etmek.

İlk olarak yumurta kaynatırken yumurta kaynattığınız demlik ya da tencerenin içerisine bir tutam karbonat ekleyebilirsiniz.

Evde karbonat yoksa bir tutam tuz ekleyerek yumurtanın çatlama sorunu ortadan kaldırılabilir.

Şimdiye kadar en yetkili yöntemlerden olan bu iki yöntem haricinde bir kaç damla limon damlatmakta işe yarayacaktır.

Limonu harcamak istemiyorsanız en sağlıklı yöntem tuz veya karbonat olacaktır. Bu ikisi de yoksa eğer başka bir yöntem daha işe yarıyor.

O yöntemde bir kaç kibrit çöpü atmaktır demlik içerisine. Bu yöntemde yumurtaların çatlamasını engelleyecektir.

Her seferinde yeni kibrit çöpleri atmak yerine haşlama suyunu dökerken kibrit çöplerini bir kenara ayırın ve her seferinde aynı çöpleri kullanın böylelikle ziyan etmemiş olursunuz.

Anlatmış olduğumuz bu yöntemler yumurta çatlamasını kesin olarak ortadan kaldırmaktadır. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşarak onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz..

İlgili Haberler