Muz kabuğunu çöpe atıyorsanız vazgeçiniz canınızı sıkan 7 problemi onunla çözebilirsiniz

Muz kabuğunu çöpe atıyorsanız vazgeçiniz canınızı sıkan 7 problemi onunla çözebilirsiniz

Muz kabuklarını çöpe atmak büyük bir hata. Muz kabuğuyla elde edebileceğiniz faydaları duyunca çok şaşıracaksınız. İşte herkesin bilmesi gereken o sırlar.

Muz yedikten sonra kabuklarını atmıyor mutlaka değerlendiriyorum. Uzun zamandır muz kabuklarını kullandığım alanları sizlere anlatmayı düşünüyordum. Bugüne ancak vaktim oldu. Bu bilgileri öğrenince sizlerde muz kabuklarını artık çöpe atmayacaksınız. İşte öğrendiğinizde çok şaşıracağınız muz kabuğunun sıra dışı faydaları. Deneyenler işe yaradığını söylemektedir. 

Dünyanın her yerinde büyük küçük herkesin severek tükettiği muz kabuğu ile de pek çok derde şifa kaynağı oluyor.  Tatlı ve lezzetli olmasının yanı sıra bol miktarda potasyum içermesi, karnı tok tutması ve tatlı ya da pastalar lezzet katması gibi pek çok faydaları muzun sevilerek tüketilen bir meyve olmasına olanak tanıyor. Peki kendisi kadar kabuğunun mucizevi faydaları var desek, eminizi hepiniz çok şaşıracak ve muz kabuğunun faydaları konusu araştırmaya başlayacaksınız.  İşte size muz kabuğunun bilinmeyen 7 faydası….

Kilo Vermede %100 Etkilidir

 Muz kabuğu bol miktarda B6 vitamini içerir. Bu vitamin yediklerinizi enerjiye dönüşmesini sağlar ve böylece metabolizmanız hızlı çalışıp, kilo vermenize yardımcı olur.

2. Göz Sağlığını Korur

  Göz sağlığı insan hayatında çok önemli bir yere sahiptir.  Göz sağlığı denildiğinde herkesin aklına kuşkusuz havuç gelir.  Ancak muz kabuğu da bol miktarda A vitamini ve lütein içerir.  Bu özelliği sayesinde de gözde oluşan sarı nokta hastalığı ve katarakt gibi göz hastalıklarının oluşması engeller.

3.Kalp Dostudur

 Kalp sağlığı için gerekli olan potasyum bol miktarda muz ve kabuğunda mevcuttur. Özellikle kalp krizine karşı çok güçlü bir özelliğe sahip olan muz kabuğu, kalp atış ritmini sıvı dengesini ve elektroliti düzenler

4 Uyku Kalitesini Artırır

 Mutluluk etkisi bulunan tritonun rahat bir uyku geçirmenizi sağlar. Muz kabuğunun mucizevi etkilerinden birisi de uyku kalitesini arttırmasıdır

 5Mutluluk Artırıcı Etkiye Sahiptir

  Muzu ve kabuğu mutluluk hormanlarını çalıştıran bir tür amino asit olan triptofan   ve seratonin açısından zengindir

.6 Bol Miktarda Antioksidan İçerir

 Sağlıklı bir vücut için çok önemli bir yere sahip olan antioksidan aynı zamanda kansere neden olan serbest radikaller ile mücadele etmektedir. Beslenme programınıza antioksidan içerikli besinler eklemek istiyorsanız, mutlaka listenize muz kabuğunu da eklemelisiniz.

  7.Dişleri Beyazları

  Sararmış dişlere sahip olmak çoğu zaman sosyal yaşantısını olumsuz etkiler.  Gülüş estetiğinizi bozan sarı dişlerden kurtulmanın en etkili yollarından birisi muz kabuğudur.  Aynı zamanda potasyum, magnezyum, mangenez açısından zengin olan muz kabuğu sizi sarı dişlerden ve diş lekelerden kurtarmaktadır.

İlgili Haberler