Yiyeceklerdeki güve ve böcek sorununu bu doğal yöntemle yok edebilirsiniz

Yiyeceklerdeki güve ve böcek sorununu bu doğal yöntemle yok edebilirsiniz

Yiyeceklerde zamanla güve ve böceklenme sorunu oluşur. Bu sorunu yok etmek için kolay bir yöntem bulunuyor

Yiyeceklerde zamanla güve ve böceklenme sorunu oluşur. Bu durum can sıkıcıdır. Kış ayları için hazırlanan yiyecekler ziyan olur. İşte bu sorundan kurtulmak aslında zor değil.

haberciniz.biz sitesinde yer alan bir içerikte; Yiyeceklerde oluşan güve sorununu ortadan kaldıracak yöntemler paylaşıldı.

KİLER VE GIDA GÜVELERİNE KARŞI DOĞAL YÖNTEM

Gıda güveleri için ilk çare, kilerde esansiyel portakal yağına batırılmış gazlı bez kareleri kullanmak ve her rafa kavanozların arasına birkaç adet bu bezleri koymaktır.

Başka bir çözüm ise gazlı bez veya pamuklu bir mendil üzerine 15 damla lavanta yağı dökmek ve yine aynı şekilde kiler ve dolapların içinde kullanmaktır.

MOBİLYA GÜVELERİNE VE BÖCEKLERİNE DOĞAL ÇÖZÜM

Öte yandan sorunu gidermek için sadece bunun yeterli olacağını düşünmüyorsanız ya da mobilyalarınızda da aynı sorunun olduğunu gördüyseniz şu yöntemi da uygulayabilirsiniz. 5 damla okaliptüs yağı veya çay ağacı yağı eklediğiniz 1 bardak beyaz sirke ile mobilyaları ve raflarını silin ya da bu karışımı bir sprey şişesine doldurup sorunlu bölgelere püskürtün. Ardından bölgeleri kurulayın.

GARDIROP VE GİYSİ GÜVELERİNE KARŞI DOĞAL ÇARE

Dolaplarda veya şifonyerlerde de benzer böceklere rastlamak mümkündür. Bu durumlarda da , uçucu yağlar bu tür böcekleri kovmak için çare oluyor.

Örneğin paçuli yağı son derece kokuludur ve böcekleri kovar ayrıca doğrudan giysilere de püskürtülebilir. Bunun yağın evinizdeki bitkiler için de önemli faydalı işlevleri olacaktır, çünkü parazitleri, böcekleri, bakterileri, mantarları ve otçul hayvanları uzaklaştırır. Yine, selvi veya sedir ağacının esansiyel yağı, giysilerden ve gardıroplardan tahta kurtlarını çıkarmada çok etkilidir.

Sorununuza göre esansiyel yağ seçerek evdeki böcek sorununu kolayca çözebilirsiniz!

pulses-2071020-1280.jpg

GÜVE NEDEN OLUR?

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte ise güve neden oluşur sorusunun cevabı verildi. Bu cevaba göre hareket ederek oluşan güve sorununu önleyebilirsiniz.

Güveler genelde çeşidi bakliyatların saklandığı alanlarda yoğun olarak öne çıkarlar. Özellikle mercimek bulgur ve nohut gibi bakliyatların ağzının açık kalması güvelerin ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Böylece güveler bu alanlarda saklanır, beslenir ve aynı zamanda ürer. Özellikle sıcak havayı benliğimi seven güveler, bu alanlarda kısa bir süre içerisinde üreme yeteneği göstermektedirler. Zaman içerisinde ise ev ya da işyerleri için çok can sıkıcı bir durum olarak ortaya çıkabilir.

İlgili Haberler