Yenisine Para Harcamayın Kırılan Allığı Düzeltmenin Püf Noktası tıpkı yenisi gibi olacak

Yenisine Para Harcamayın Kırılan Allığı Düzeltmenin Püf Noktası tıpkı yenisi gibi olacak

Zaman zaman kullandığımız makyaj malzemeleri hasar görebilir onları çöpe atmak yerine onarmak mümkün vereceğimiz bu ipuçları sayesinde onları hızlı bir şekilde onarabileceksiniz. İşte o yöntemler

Makyaj malzemelerimiz hasar gördüğünde gidip yenisini alıyoruz. Oysa buna hiç gerek yok. Bir kaç küçük püf noktasıyla hasar gören makyaj malzemeleri onarabilir. En  çok hasar gören makyaj malzemelerinden birisi allıklardır.

Kırılan veya kuruyan allığı evde onarmak çok basit. Şimdi sizlere işin püf noktasını vereceğiz. Sizlerde kısa sürede allıklarınızı onarabileceksiniz. İşte herkesin bilmesi gereken yöntemler..
 

Kırılan Farınızı yada Allığınızı Eski Haline Getirmeniz İçin Gereken Malzemeler;

  • Alkol
  • Tahta çubuk
  • Peçete
  • Su şişesi kapağı

Kırılan Allık yada Far Nasıl Eski Haline Getirilir?
 

Farınızın yada allığınızın henüz kırılmamış kısımlarını tahta bir çubuk yardımıyla tıpkı kırılan ve dağılan kısımları gibi toz haline getirin. Ardından tamamen toz haline getirdiğiniz ürününüzü üzerine alkol dökün. Macun kıvamı elde edesiye kadar karıştırın. Son olarak üzerine bir parça peçete koyun. Su şişesi kapağı yardımıyla yüzeyini düzleştirin. Şimdi sadece donması için bekleyin. Artık yeni bir allık yada far için ekstra para harcamanıza gerek yok.

Kuruyan Allık Nasıl Eski Haline Getirilir?

İhtiyacınız olan tek şek etil alkol. Etil alkol yardımıyla sadece allık değil, dudak parlatıcı, pudra, bronzer ve highlighter da eksi canlılığına kavuşacaktır. Allıklar genellikle hafif ve dayanıksız malzemelerle satılır. Sonuç kaçınılmaz. En ufak bir darbede yada çanta içerisindeki o hengamede kırılır yada çatlar. Kırılan allıkları cilde uygulaması da oldukça zordur. Genellikle ciltte leke bırakır. Ama atıp yenisini almak çare değil. Gelin hep birlikte etil alkol ile allığınız eski haline getirelim.

İlk olarak allık parçalarını bir kutu içerisinde bir araya getirin. Bu orijinal kutusu da olabilir, bir küçük seyahat kitinden çıkan plastik bir kutu da olabilir. Ardından üzerine biraz etil alkol dökün ve toz haline gelinceye dek ezin. Ardından iyice etil alkol ile karıştırın. Kapağını açık bırakın ve kurumasını bekleyin. Ertesi güne eskisinden iyi bir allık sizi karşılayacaktır. 

Eğer allığınız çok değilse ve bir kabı doldurmuyorsa yine atmayın. Bununda çözümü oldukça basit. Arta kalan allıklarınızı iyice toz haline getirin ve herhangi bir dudak ürünüyle karıştırın. Anında renkli dudak patlatıcı sahibi olacaksınız. 

Öte yandan jel allık sahibi olmak istiyorsanız, yine arta kalan ve ezdiğiniz allığınızı gliserin ile karıştırmanız yeterli olacaktır.