Yalan Söyleme Hastalığıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yalan Söyleme Hastalığıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yalan söyleme hastalığı,kişinin kendine açıklayamadığı ve dürüst olamadığı, korkularını bastırmaya çalıştığından ötürü fark edilmeksizin arsızca yalan söyleme biçimine denir.

Korkulası seviyeye gelmeden önce kişi farkındalığıyla bu durumu yakalar ve kendine dürüst olmaya bir adım atarsa,kendisinin doktoru olabilir.Böylelikle problemlerini bir bir aşmaya başlar. Yalan Söyleme Hastalığı bağımlılık yapabilecek derecede tehlikeli bir hastalıktır,kişinin kendisine ve çevresine söylediği belirsiz yalanlar

Yalan Söyleme Hastalığının Sebepleri?

Yalan Söyleme Hastalığının başlıca sebeplerinden biri, kişinin çocukluğunda yaşadığı travmalardır. Psikolojisi bozuk bir çocukluk,gelecekte kalıntıları kalmış uygunsuz davranışlarıda beraberinde getiriyor. Her 100 insandan birinde bulunan bu hastalık, onaylanma isteğinden ve kendine dürüst olamamaktan geçiyor. Kişi istemsizce gözünde canlandırdığı bir olayı abartıp karşısında ki kişiye kendisini inandırıp bir takım olumlamalar sunmasını bekler. Yalan Söyleme Hastalığının ilerisi psikopatlığa kadar sürer ve kişinin kendisine dürüst olamamasından ötürü farklı konseptte hastalıklara yakalanmaması içten bile değildir.Yalan söyleme Hastalığında olan kişilerin söylediği yalanlar; kişinin kendini yüceltmesinden başlar,karşı tarafa beğenilmek arzusu ve karakterine güçlü bir imaj çizdirecek biçimde söylenen yalanlarla devam eder.