Uzmanlardan Korkutan Uyarı! Domatesi - Muzu - Salatalığı Sakın böyleyken yemeyin yoksa..

Uzmanlardan Korkutan Uyarı! Domatesi - Muzu - Salatalığı Sakın böyleyken yemeyin yoksa..

Bu meyve ve sebzeleri yerken dikkatli olun. Muz, domates ve birçok gıdayı bu şekilde tüketmek midenizi bozabilir hatta mideniz delinebilir. Uzmanlar bu gıdaların tüketimi ile ilgili uyardı...

Bu yiyecekleri aç karnına yemek mideye zarar veriyor. Karnımız acıktığında atıştırmalık olarak buzdolabından rastgele seçtiğiniz bir yiyecek sizi zamanla mide hastası yapabilir. Aç karınla yenmemesi gereken yiyecekler nelerdir? Görünce çok şaşıracaksınız.

Muzu açken yemek kalbi kötü etkiliyor

Muz ne kadar masum görünse de aslında aç karnına yiyerek hiç de sağlıklı bir tercihte bulunmuş olmazsınız. Muz, kahvaltıya vakti olmayanlar için kurtarıcı gibi görünebilir, ama içinde bol miktarda magnezyum bulunduran muz kandaki magnezyum seviyesini aniden sıçratacaktır. Bu durum da kalbe oldukça zararlı…

Şişkinlik olmaması için çiğ sebze yemeyin

Sebzenin pişmişi de çiğ olanı da gayet sağlıklıdır. Çiğ sebzelerde zengin amino asit bulunur. Ancak çiğ sebze açken yendiğinde şişkinlik, karın ağrısı ve midede yanma gibi etkiler gösterir.

Turuncu meyveler gastrit yapıyor

Portakal, mandalina gibi turuncu meyveler ile turunçgiller bol asit bulundurur. Açken mideye bu kadar asit girişi yapılması ise gastrit ve alerjik reaksiyonlara neden olur.

Baharatla midenizi bile delebilirsiniz.

Baharat yemek içerisinde gayet lezzetli ve sağlıklıdır. Ama açken yenen baharat mide mukozasına zararlıdır ve midede ciddi hasarlara neden olabilir.

Süt ürünleri açken yenmemeli

Şaşırtıcı olsa da aç karnına Yoğurt ve onun gibi bazı süt ürünleri yendiğinde faydalı bakterileri yok eder.

Lifleri mideye dokunuyor

Yüksek lif oranı ile armut, sağlıklı bir besin olsa bile lifleri mide mukozasına hasar verebilmektedir.

Domates gastrite kadar götürebiliyor

Kahvaltılarda severek tükettiğimiz ve çok faydalı olan domateste bol miktarda tannik asit barınır. Aç karnına domates yemek de midedeki asidi çoğaltır ve gastrite sebebiyet verebilir.