Uzmanından Uyarı: Salatanıza Bu Besinleri Koymayın Hiç Masum Değillermiş

Uzmanından Uyarı: Salatanıza Bu Besinleri Koymayın Hiç Masum Değillermiş

Türk Mutfağında salatalar büyük önem taşır. Salatalar hafif olduğu için tercih edilir. özellikle diyet listelerinde ana öğün yemeği olarak tüketilir. fakat bazı besinler salataların masumiyeti kaybettirir.

Salata yerken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Öğrendiğinizde çok şaşıracağınız bazı detayları sizler için derledik. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşarak onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

İşte Salatalarla ilgili bilmeniz gerekenler:

Sağlıklı beslenme denildiğinde hepinizin aklına ilk olarak salatalar geliyor. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan salatalar yeşillik ve mevsimine göre sebzeler ile hazırlanıp, zeytinyağı ile lezzetlendirilerek tüketime hazır ediliyor.

Ancak salataların içerisine konulan bazı besinler sağlıksız olduğu için ya da çok fazla kalori içerdiğinden dolayı ne yazık ki uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmiyor.

Bu nedenle salataların içerisine koyacağınız malzemelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. 

Eğer sağlıksız besinleri salataya koymayı alışkanlık haline getirdiyseniz ya da bu besinlerle hazırlanmış salataları daha çok seviyorsanız o zaman sağlıklı olduğunu sandığınız bazı besinlerin hem kilo almanıza hem de bazı hastalıkların oluşumuna neden olduğunu da bilmeniz gerekir.

Hafif Sandığınız Zeytinyağı Kilo Almanıza Neden Olur

 Hafif sandığınız zeytinyağı çok fazla kullanmanız durumunda kilo almanıza neden olacaktır.  Bu nedenle salatanıza yağ ve tuz eklemeden sadece bol yeşillik salatalık domates, biber maydanoz ve benzeri malzemeler ile hazırlayıp, tüketmenizi tavsiye ederiz.  Bir yemek kaşığından fazla zeytinyağı eklemeyiniz. Ayçiçek yağı fındık yağı, mısır yağı ve benzeri yağları kesinlikle kullanmayınız

 Salataların Çoğu O Kadar Masum Değil

    En az kullandığınız yağ türü kadar salataların içerisine koyduğunuz besinlere de dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Genellikle diyet dönemindeysek ve hafif olması için ana yemek olarak tercih ettiğiniz salataların büyük bir bölümü ne yazık ki sanıldığı kadar masum olmuyor.  

Zayıflamak için tükettiğiniz salataların içerisine et, ton balığı, peynir, tavuk ve benzeri protein içeren besinler ile kuru meyveleri keten tohumu vs. karbonhidrat içeren gıdalar eklemelisiniz. Aynı zamanda fındık, badem ceviz gibi kuruyemişler, zeytin gibi yağ içeren sosları salatanıza eklememeniz gerekir.

Limon ya da sirke alternatifi olan nar eksisi gibi sos türleri glikoz şurubu içerdiğinden dolayı salatalarınızda tercih etmemenizi öneririz.  Ana öğün olarak tercih edilen salatalar bol limon ya da sirkeli olmalı ve kesinlikle çeşitli soslar ve tuz içermeyen bol yeşillik içeren türde olmalıdır.