Üçüncü doz Aşılamanın Gerçek Koruculuğu Ortaya Çıktı

Üçüncü doz Aşılamanın Gerçek Koruculuğu Ortaya Çıktı

Korona virüs aşılaması tüm dünyada devam ederken özellikle Sinovac aşısı olanlara üçüncü doz çağrıları yapılıyor bu konuda bir uzman açıklaması geldi.

Kuzey Makedonya'da da vaka sayıları hızla artarken Corona virüs aşılaması için bazı kısıtlamalar getirildi. Ancak Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülkede iki doz aşı olanlara üçüncü doz aşı uyarısı yapılıyor.

Dünya genelinde 4 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan salgınla ilgili Çin'de yeni bir araştırma yayınlandı. Çin’de geliştirilmiş olan Sinovac’ın CoronaVac isimli aşısı ile ilgili dikkat çekici bir araştırma raporu yayınlandı.

Sözcü gazetesi tarafından duyurulan haberde Hindistan’da görevli Dr. Ajit Pal Singh Raina, Sinovac’ın yakın zamanda yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı ifadelerine yer verildi.

Söz konusu Araştırmada aşının etkisinin 6 ay içinde azaldığı belirtilirken, iki dozluk aşının vücutta güçlü bir bağışıklık hafızası yarattığı belirtiliyor..

KORUMA 5 KAT FAZLA

Öte yandan Dr. Raina’nın Sinovac verilerine göre yaptığı araştırmada, ikinci doz aşıdan 6 ay sonra yapılan üçüncü doz aşının bağışıklık yanıtını 3 ile 5 kat artırdığı öne sürüldü..

SÜREYE DİKKAT ETMEK GEREK

Konuyla ilgili açıklamasında Dr. Raina, “Üçüncü doz CoronaVac aşısı daha iyi bir bağışıklık koruma tepkisi veriyor. Fakat üçüncü doz aşının zamanlaması çok kritik. Çok erken verilmemeli” diyerek üçüncü doz aşı konusunda süre uyarısında bulunuyor..