Tıkalı Burnu Açma Yöntemleri İlaca Gerek Duymadan İşe Yarıyor

Tıkalı Burnu Açma Yöntemleri İlaca Gerek Duymadan İşe Yarıyor

Burnunuz tıkandığında ilaca hiç gerek duymadan bu yöntemlerle tıkalı burnunuzu açabileceksiniz! İşte kesin olarak tıkalı burnu açmaya yarayan yöntemler..

Burnum tıkandığında ilaca sarılmadan veya spreylere koşmadan önce alternatif yöntemleri deniyorum. Şimdiye kadar denemiş olduğum bu yöntemlerin burun tıkanıklığını açma konusunda işe yaradığını kesin olarak gördüm.

Büyükannem tarafından öğrenmiş olduğum bu yöntemleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşarak onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz. İşte kesin olarak işe yarayan yöntemler

Tıkalı Burnu Açmanın En Doğal Yöntemleri

Özellikle kış ayalarında artan bu sorunun başlıca sebeplerinden birisi ise ısınmak için kullandığımız araç ve gereçler. Gerek kalorifer gerekse de soba.. Burun tıkanıklığını açmak yada gidermek adına ilk olarak mutlaka ortamı havalandırın. Ortam nemlendirici cihazlarda oldukça işe yaramaktadır. Eğer kalorifer ile ısınıyorsanız, peteğin üzerine nemli bez yada ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyarak da bu sorunu çözebilirsiniz. Eğer soba kullanıyorsanız, üzerine bir cezve yada çaydanlık altına su koyarak da ortamı nemlendirebilirsiniz.

Bazı bitki özeleri yada bitki özlerinden elde edilen yağların karışımıyla yapılmış solüsyonlar da tıkalı burnu açmakta oldukça etkili bir yöntemdir. Burun tıkanıklığını gidermek adına her evde bulunan nane yağından yada keksin nane kokulu her eczanede satılan kremden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz burun çevrenize sürebilirsiniz.

Bunun yanı sıra kaynamış bir suyun içerisine o kremden yada nane yağı, mentol yağı ve sinüsleri açmada kolaylık sağlayan çeşitli damlalardan herhangi birini damlatarak koklayın. Bunu yaparken baş ve çevresini kalın bir havluyla kapatın. Böylelikle havanın dışarı çıkmamasını sağlarsınız. Bu yöntemi günde iki üç defa tekrarlayabilirsiniz.

En etkili ve en basit yöntemlerden birisi de burnu yıkamak. Yıkama işlemi burun mukusunun seyreltilmesini sağlar. Böylelikle de tıkalı burnu açar. Öte yandan burun deliklerinin nemlenmesini sağlamış olursunuz. Ilık su ile burnu yıkamak daha etkili olacaktır.

Bir diğer etkili yöntem ise kompress yöntemidir. Bu yöntem, burnu tıkayan mukusu yumuşatacak ve açılmasını sağlayacaktır. Temiz bir havluyu sıcak suya batırın ve fazla suyunu sıktıktan sonra burun üzerine koyun. Gerektikçe de tekrarlayabilirsiniz.