Su Muhallebisi Nasıl Yapılır? İftar İçin Su Muhallebisi Tatlısı Tarifi

Su Muhallebisi Nasıl Yapılır? İftar İçin Su Muhallebisi Tatlısı Tarifi

Muhallebi, Türk mutfağının en sevilenleri arasındadır. Su Muhallebisi ise iftara gidecek en iyi lezzetlerden biridir. İşte içinizi ferahlatacak su muhallebisi tarifi..

Muhallebi, tatlılar arasında en bilineni ve en sevilenidir. Çünkü oldukça hafif bir tatlıdır. Hatta bir çok farklı ad ile satıların tatlıları tatlı yapanda muhallebidir. Bende bugün sizler için oldukça farklı bir muhallebi tarifi hazırladım. İşte Su Muhallebisi tarifi..

Su Muhallebisi ce aynı klasik muhallebi gibi hem hafif hem de doyurucu bir tatlıdır. Çok sevdiğim ve yalnız yaşayan bir komşumdan almıştım tarifini. Her iş çıkışında arar bir ihtiyacı olup olmadığını sorardım. Varsa da hemen eve çıkmadan kapıdan hem hal hatır sorar hem de istediklerini verirdim. Sağ olsun o da asla eli boş göndermezdi beni.. İşte bu tatlıda o güzel günlerden kalma.

İşte Su Muhallebisi tarifi..

Su Muhallebisi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı pekmez (alternatifi; bal, hurma özü, keçiboynuzu özü)

Üzeri için;

  • 1 porsiyon için süsleme;
  • 1 kaşık pekmez
  • 1 çay kaşığı fındık parçası

Hazırlanışı;

Orta boy tencerenin içerisine süt, su ve nişastayı alarak karıştırıyoruz, orta seviyede yanan ocağın üzerine alınır kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra pekmezi ekleyerek karıştırıyoruz. 4 adet kasenin dibine fırça ile su sürerek muhallebiyi paylaştırıyoruz. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına alarak 2-3 saat kadar bekletiyoruz. Düz bir tabağın üzerine kaseleri çevirip çıkarıyoruz. Üzerine pekmez ve fındık parçaları ile süslüyoruz, arzuya göre üzerine farklı şeyler eklenebilir.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler