Su böreğini tahtından edebilir! Yunan Mutfağının en iyisiymiş... Yapılışı da kolay

Su böreğini tahtından edebilir! Yunan Mutfağının en iyisiymiş... Yapılışı da kolay

Su böreğini tahtından edecek bir börek tarifi var. Yunan mutfağının en iyisi olan tavuklu börek tarifi şimdilerin en iyi lezzetlerinden biri oldu...

Yunan mutfağı, Türk mutfağına yakın lezzetlerden oluşuyor. Birçok yemeğimiz ve tarifimiz birebir aynıdır. Ancak bazı tarifler çok farklı. Örneğin son dönemde Yunan usulü tavuklu börek tarifi en çok araştırılan börek tarifleri arasında yer alıyor.

Yapılışı son derece kolay olan Yunan usulü tavuklu börek tarifinin detayları ise hurriyet.com.tr sitesinde yer aldı; Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bu tarifi kolay bir şekilde evde yapabilirsiniz.

İşte Yunan Usulü Tavuklu Börek tarifi için bilmeniz gerekenler;


Yunan usulü tavuklu börek tarifinin malzemeleri;

4 adet hazır yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YUNAN USULÜ TAVUKLU BÖREK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI:

maxresdefault-003.jpg

Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğiniz suda haşlayın. Ocaktan indirip, soğumasını bekleyin. Elinizle parçalayarak etlerini ayırın. Tuz ve karabiberi serpiştirin. Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayırın.

Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayın. Üzerine yukarıda hazırladığınız tavuklu harcı serin. Tekrar üçüncü yufkayı buruşturarak serip, yine zeytinyağını dökün. En üste dördüncü yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayın.

Böreğinizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktarın ve 175 derce fırında 35 dakika kadar börek kızarıncaya dek pişirin. Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım.

YANINA EN İYİ NE GİDER?

Yunan Usulü tavuklu böreğinizi ''Çay, Ayran veya kefir'' ile servis edebilirsiniz. Yaz aylarında yapılan mis gibi kayısı kompostosu ile de bu tarif çok iyi gitmektedir.

İlgili Haberler