Tavuklu ve Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuklu ve Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Pilav Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Ancak tavuklu ve nohutlu pilav çok daha iyi oluyor. Şimdi sizlere nefis bir pilav tarifi vereceğim

Pilav yaptım dün akşam iftara. İçerisine nohut ve tavukta ekledim. Gerçekten öyle lezzetliydi ki. Tam sokak pilavcılarının aynı lezzeti gibiydi.

Bende zaten formülü pilavcı bir amcadan öğrenmiştim. O tarife uygun bir şekilde yapıverdim :)) Açıkçası içerisinde kullandığım malzemeler arasında yer alan tereyağı da çok lezzetli olmasını sağladı.

Şimdi sizlere sözü fazla uzatmadan tarifi vermek istiyorum

Tavuklu ve nohutlu pilav

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

1 adet bulyon

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2.5 su bardağı su

2 adet tavuk göğüs

1.5 su bardağı haşlanmış nohut

Hazırlanışı:

Pirinçleri bir kabın içerisine alarak üzerine sıcak su ve tuz ekleyelim böyle yarım saat kadar bekledikten sonra pirinçleri soğuk su ile yıkayalım, bu işlem pirincin nişastasını çıkmasını sağlayacaktır. Bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı alalım üzerine yıkanmış pirinçleri ilave ederek kavuralım daha sonra su (tavuğu haşladığınız suyu kullanırsanız pilav çok daha leziz ve sağlıklı olacaktır), bulyon ve tuzunu ekleyelim kapağını kapatarak orta ateşte buharıyla pişirelim. Suda haşladığımız tavukları elimizde parçalara ayıralım (didiklemek), haşlanmış olan nohut ve tavuğu karıştırarak üzerine tuz arzuya göre baharat ekleyebilirsiniz. Hazır olan nohut ve tavuğu pilavımız piştikten sonra içerisine ekleyelim. Pilav ile tavukları karıştırıp kapağını kapatalım bir el bezi veya sofra bezi ile saralım yarım saat dinlendirelim. Afiyet olsun.

İlgili Haberler