İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Lokum gibi irmik helvası yapmak için şimdi sizlere tarif sırlarını vereceğim

İrmik Helvası yaparken kıvamını tam tutturmak gerekiyor. Eğer sizlerde evde İrmik helvası yapmak istiyorsanız bu tarif doğrultusunda hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.

Şimdiden sizlere afiyet olsun dilerken tarifimizdeki ayrıntıları paylaşıyoruz. Buyrunuz efendim

İrmik helvası

Malzemeler:

4 kaşık tereyağı

1.5 su bardağı irmik

1.5 su bardağı süt

1.5 su bardağı su

1.5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı çam fıstığı

Servis için kullanabilecekler;

Kaymak

Sade dondurma

Çam fıstığı

Tarçın

Hazırlanışı:

Geniş bir tencerenin içerisine yağı alalım ve eritelim, üzerine irmiği ekleyerek ocağı kısık ateşe alalım tahta bir kaşık yardımı ile irmiklerimizi kavuralım bu işlem 15 dakika kadar sürecektir irmiklerin iyice karıştırılarak kavrulması en önemli işlemdir. Kavrulmuş olan irmiğin içerisine şekeri ve çam fıstığını ilave edelim ve eze eze kavurmaya devam edelim 5 dakika kadar daha şekerle irmiğin bütünleşmesi için karıştıralım. Süt ve suyu yavaşça irmiği karıştırarak ekleyelim, iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte çekmesini sağlayalım suyu ve sütü çektikten sonra ocağın altını kapatalım. Tencerenin üzerine bir bez örterek en az 25-30 dakika buharla şişmesini ve çekmesini bekleyelim. Kabaklara alıp süsleyelim. Afiyet olsun.

İlgili Haberler