Karamelli Trileçe Tarifi

Karamelli Trileçe Tarifi

trileçe tatlısı Makedonya göçmen mutfağının en sevilen tatlı çeşitlerindendir. Genelde Arnavut Mutfağının demirbaşı olan trileçe yapımı basit bir tatlıdır. İşte lokum gibi tatlı tarifi

İftara eğer farklı bir lezzet arıyorsanız şimdi vereceğim tarif gerçekten işinizi kolaylaştıracaktır. Makedonya'da yapılan bu tatlı şimdilerde Türkiye'de de pastanelerde satılmaya başlamıştır.

Peki nasıl yapılır? Tarifi nasıldır? Ayrıntılarını sizlerle paylaşacağım.

Afiyetler olsun efendim..

Karamelli trileçe tarifi

Malzemeler:

Keki için;

5 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Süt sosu için;

3,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

Bir paket krema

Karamel sos için;

1 su bardağı şeker

1 dolu yemek kaşığı tereyağı

1 paket krema

Üzeri için;

1 paket Krem şanti

Süslemek için;

Fıstık ( arzuya göre)

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker beyaz bir kıvam alana kadar çırpılır, yumurta ve şeker ne kadar karıştırılırsa kek o kadar güzel ve kabarık olacaktır. Un, vanilya ve kabartma tozu bir elek yardımıyla kek harcının içerisine eklenir ve kaşık yardımıyla havasını söndürülmeden karıştırılır margarinle yağlanmış olan borcamın içerisine dökülerek 170 derece önceden ısıtılmış olan fırında pişirilir.

Süt sosu için küçük bir tencerenin içerisine süt, şeker eklenerek ocağın üzerine alınır şeker eriyene kadar pişirilir, kreması eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Karamel sos için şeker bir tencereye alınır ve orta ateşte hiç karıştırılmadan karamel kıvamına gelmesi beklenir eriyen ve rengi koyulaşan karamelin içerisine tereyağı eklenir ve eritilir en son kremasını içerisine ekleyerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Kek pişip ılındıktan sonra hazırladığımız süt karışımı üzerine yavaş ve eşit şekilde dökülür.

Kekin sütü güzelce emmesi beklenir. Sütü emen ve soğuyan kekin üzerine krem şantiden az bir miktar ayırarak üzerine yayılır. Karameli üzerine dökülüp güzelce yayılır, ayırdığımız az krem şantiyi sıkma torbasına alınarak kekin üzerine ince çizgiler çekilir ve kurdan yardımı ile şekil verilir. Üzeri arzuya göre süslenir en az 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakılır. trileçe tüketilebilir. Afiyet olsun

İlgili Haberler