Sağlıklı ve Doğal Saç Uzatma Yöntemleri

Sağlıklı ve Doğal Saç Uzatma Yöntemleri

Kadınların en önemli aksesuarlarından biri kuşkusuz saçlarıdır. Saç bakımı bizler için çok önemli olup, saçlarımızın her daim güzel görünmesini isteriz

Hatta saçlarımızın güzel göründüğü günlerde dışarıya çıkmak isterken, kötü göründüğü günlerde evden çıkmak istemeyiz. Hal böyle olunca saçlarımızın bakımı için en doğru ürünleri kullanmak için araştırmalar yapıp dururuz. Bu araştırmalar sonucunda çeşitli markaları araştırır ya da doğal ve bitkisel ürünleri kullanırız. Peki doğal yollar ile saça zarar vermeden bakım nasıl yapılır?

Doğal yollardan saç bakımı denince akla gelen ilk ürün badem yağı olmaktadır. Badem yağı içeriğinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde saçı besler ve beslerken sağlıklı uzamasına yardımcı olur. ayrıca kirpik ve kaş gibi bölgelere uygulandığında bu bölgelerinde kıl uzamasına yardımcı olur. bu nedenle badem yağı doğal saç bakımı ürünlerinin başında gelmektedir. Bir diğer önemli bitkisel ürün zeytinyağıdır.

Zeytinyağı saça maske şeklinde uygulanıp belirli bir süre bekletildiğinde saçı besler, parlaklık kazandırır ve saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur. ayrıca zeytinyağı çeşitli saç derisi rahatsızlıklarına iyi gelmekte ve saç dökülmesini azaltmaktadır. Bu yağ tek başına kullanılabileceği gibi badem yağı, hint yağı ve argan yağı gibi çeşitli doğal yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta zeytinyağının katkısız ve doğal olduğundan emin olunmasıdır. Saç bakımı konusunda bir diğer önemli doğal yağ, argan yağıdır. argan yağı saça parlaklık ve yumuşaklık vermesi ile ünlüdür ve doğru kullanım ile bu amaca ulaştırmaktadır. Islak veya kuru saçlara bie miktar uygulandığında gözle görülür sonuçlara ulaşım kaçınılmaz olacaktır. Bu bitkisel yağlar tek tek maske şeklinde uygulanıp bekletilebileceği gibi birbiri ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Bir başka doğal malzeme Aloe vera bitkisidir. Bu bitkinin en büyük özelliği yara ve yanıkların iyileşmesi olarak bilinmektedir. Bu nedenle özellikle hasarlı saç derisine uygulandığında, saç derisinin iyileşmesine yardımcı olacaktır. Bunun dışında saçları besleyerek parlaklık verir ve saç tellerini güçlendirir. Aloe vera kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta olgunlaşmış bir bitki yaprağı kullanmaktır.