Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Saç dökülmesini engelleyen bitkiler

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Saç dökülmesini engelleyen bitkiler

Daha çok erkeklerde görülen saç dökülmesi problemi orta yaşlarla birlikte kendini göstermeye başlar.

Özellikle de 50’li yaşlardan itibaren görülen bu durum ile birlikte erkeklerin yarısından fazlasında saç dökülmesi görülebilmektedir. En çok görülen sebepleri arasında stres, genlerin yapısı, hormonal değişiklikler gibi durumlar saçların en çok dökülme nedenleridir.

Saçlar, saç kökleri tarafından üretilmektedir.

Ayrıca bu köklerin tamamı da aynı anda saç üretmez. Dinlenme aşamasındaki saçlar tuttuğu saç köklerinin dökebilir fakat bu kökler aktifleştikçe dökülen saçlar yeniden çıkacaktır. Daha çok erkeklerde görüldüğünü söylediğimiz saç dökülmesi bazen normalden çok görünür ve bu durum saçların yenilenmesine de bağlıdır. Daha çok genetik olduğu düşünülen saç dökülmelerine yönelik piyasada birçok ürün bulunur. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra kullanım yapmanız önerilir.

Saç dökülmelerine iyi gelen bitkiler arasında ise Aloe Vera, çörek otu yağı, nane yağı ve ısırgan otu gibi bitkiler bulunur.

Bunların genel özelliklerine baktığımızda ise saç derisine daha çok faydalı olduklarını görebiliriz. Saç derisini sağlığı iyileştikçe saçların da dayanıklılığı artar ve zamanla yıpranma azalır. Cildi yatıştırdıkları için de saç derinize bu ürünlerle masaj yapabilirsiniz.

Çörek otu yağı da son zamanlarda sıkça kullanılır. Türkiye’de de pek çok bölgede yetişebilen bu ürünün sağlığa da yararı bulunur. İçeriğinde bulunan vitaminlerle saç köklerini canlandırır ve güçlendirir. Ayrıca saçı da fazlasıyla besler. Saç diplerinize masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Bir diğer ürün ise ısırgan otudur.

Saçlarınızın daha canlı olarak çıkmasına imkân tanır ve klinik deneyler sonucunda da bu durum ispatlanmıştır. Kalsiyum ve demir içerdiği için de oldukça yararlıdır. A ve C vitaminleri de ürünün içeriğinde mevcuttur. Son olarak nane yağı kullanımı da saç dökülmesi problemi durumuna iyi gelir. Saçları fazlasıyla rahatları ve ferahlatıcı bir etki bırakır. Saça sunduğu parlaklık ve kepek önleyici özelliği ile de saçlarınızı uzun bir süre koruyabilmektedir.