Öksürük Sökücü Bitkisel Karışım Tarifi

Öksürük Sökücü Bitkisel Karışım Tarifi

Öksürük durumu küçük büyük herkeste görülebilmektedir. Son derece sinir bozucu olsa da bu durum vücudun kendini korumak için geliştirdiği bir reflekstir.

Öksürüğün şiddetini ve buna bağlı olarak da etkilerini azaltmak için farklı yöntemler uygulanabilir.

Öksürük Neden Oluşur?

Üst solunum yollarında üretilen mukus balgam olarak adlandırılmaktadır. Solunum yolunda yabancı maddeleri tutmak ve etkisiz hale getirmek üzere görev alan balgam bazı durumlarda vücuttan atılamayabilir ya da gereğinden fazla salgılanabilir.

Bu şekilde balgamın çok salgılandığı durumlarda vücut bu balgamı uzaklaştırmak için öksürük adı verilen bir refleks geliştirmiştir. Bu refleks balgamın solunum yolundan sökülerek uzaklaştırılmasını sağlar.

Öksürük Nasıl Engellenir?

Öksürüğü engellemek ya da belirtilerini azaltmak için uygulanabilecek yöntemler mevcut. Bu yöntemlerin başında balgamı temizleyen uygulamalar gelmektedir. Balgam söktürücü olarak da bilinen bu karışımlar balgamın vücuttan daha hızlı uzaklaşmasını sağlayarak öksürük oluşumunu da azaltmış olur. Bu doğrultuda kullanılan ve evde kolayca hazırlanan tarifler bulunmaktadır.

Bu tarifler sayesinde öksürük oluşumu engellenmiş ya da azaltılmış olur. Balgam söktürücü etkisi bilinen bal ile gibi ürünler kullanılabilir. Buna ek olarak adaçayı gibi bitki çayları da özellikle kış aylarında sıcak tüketilirse hem öksürük yumuşatılmış olur hem de bu çaylar balgam sökülmesine son derece yardımcı olarak öksürüğü azaltır.

Öksürük Sökücü Karışım Tarifi

Öksürük sökme özelliği bilinen en önemli ürünlerden biri de zencefildir. Zencefilin farklı şekillerde tüketilmesi öksürüğün azaltılması için son derece etkili olsa da en etkili formu macun kıvamında hazırlanarak kullanılmaktadır. Zencefile ek olarak bal ve karabiber gibi ürünleri de bu macunun hazırlanmasında kullanmak mümkündür.

Tarif için gerekenler:

  • 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
  • 2 Yemek Kaşığı Bal
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber

Hazırlanışı için bu malzemeleri bir kabın içine alın. hepsini güzelce karıştırmaya başlayın. 3 – 4 dakika boyunca karıştırdıktan sonra malzemelerin tamamen karıştığını ve bir macun kıvamı aldığını görebilirsiniz. Bu noktadan sonra hazırladığınız karışımın tamamını sakince tüketin. Boğaza temas etmesi ile birlikte öksürüğü azalttığı ve boğazdaki kaşınma hissini azalttığı hemen fark edilecektir.