Korkulan oldu. Kedi Sahibi olanları ilgilendiriyor. Sahibinden ev kedisine korona bulaştı!

Korkulan oldu. Kedi Sahibi olanları ilgilendiriyor. Sahibinden ev kedisine korona bulaştı!

Bakanlık açıklama yaptı, kedi sahiplerini uyardı. Koronavirüs belirtiniz varsa kedinizle temas kurmamaya özen gösterin. Yapılan açıklamaya göre hayvana bulaşan virüs öldürücü olabiliyor...

BBC Türkçe haberinde yer alanlara göre, Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten, bir köpek ve 3 kedide ilk kez koronavirüsünün tespit edildiği gerçeğini duyurdu.

Schouten açıklamasında, solunum sorunlarından dolayı Nisan ayında uyutulan köpeğin kan örneklerinin incelendiğini belitti. İncelemenin sonucunda Amerikan bulldog cinsi köpeğin covid-19 hastası olduğu tespit edildi. Virüsün köpeğe covid-19 hastası olan sahibinden bulaştığı belirlendi.

Hollanda Tarım Bakanlığı’nın araştırmalarına göre, corona virüsünün vakasına rastlanan işyerlerindeki kediler test edildi. Buna göre koronavirüs vizon çiftliğinde yaşayan üç kedide koronavirüse rastlandığı ortaya çıktı.

Hayvandan insana bulaştığına dair bir bulgu yok

Virüsün evcil hayvanlara sahiplerinden bulaştığını açıklayan Bakan, evcil hayvanın sahiplerini etkilediği ile ilgili bir kanıt olmadığını dile getirdi. Bakan Schouten, bugüne kadar hayvanlarda görülen vakaların öncesinde sahiplerinin covid-19 hastası olduğu ortaya çıktığını dile getirdi.

Hayvanlarınıza bulaştırma riskiniz var

Schouten, covid-19 şüphesi ya da hastası olanların evcil hayvanlarına mesafe koymaları gerektiğini açıkladı ve hayvanların başka bir odaya alınması ve köpeklerin hasta olmayan biri tarafından gezdirilmesi gerektiğini dile getirdi.