Konsantrasyon Arttıran Yiyecekler. Bu 4 besin Stres ve  Anksiyete ile de savaşıyor..

Konsantrasyon Arttıran Yiyecekler. Bu 4 besin Stres ve Anksiyete ile de savaşıyor..

Konsantrasyon ve stres şimdilerde herkesin ortak problemi. Beraberinde gelen Anksiyete ise herkesi rahatsız ediyor. Peki nasıl kurtulabiliriz? Gelin yiyeceklerin gücünden yararlanalım...

Çoğumuz konsantre olma konusunda zorluk yaşayabiliyoruz. Bugün size önereceğimiz 4 yiyeceği düzenli olarak tükettiğinizde bir şeylere daha iyi konsantre olabileceksiniz. O zaman başlıyoruz…

  1. Balık

Balık, hafızaya iyi gelmektedir. İçermekte olduğu Omega 3, protein ve yağ asidi sayesinde balık tam bir konsantrasyon gücü oluşturuyor diyebiliriz. Balıkta bulunan bu sağlıklı türdeki yağlar, insan beyni için enerji kaynağı oluyor! Kalp için de bu yağların büyük bir önemi var. Kesinlikle sık sık tüketilmesi gerek.

  1. Tam Tahıl ve Avokado

Kalp ve beynin iyi şekilde çalışabilmesi, diğer organlarda olduğu gibi kan akışı ile yakından alakalıdır. Gün içinde tüketilen besinler tam tahıl ve avokado ile desteklendiği zaman, kalp rahatsızlıklarında azalma yaşanır. Kötü kolesterol ihtimali de bir anda düşer. Kan akışınız hızlanınca beyin hücreleri kendini yenilemeye başlar. Bu da konsantre olmayı kolaylaştırır.

  1. Kafein

Azı karar, çoğu zarar diyebileceğimiz kafein de konsantre olmayı kolay hale getirmesi ile biliniyor. Kafein, dikkati arttırarak konsantre olmayı basitleştirir. Çikolata, enerji içeceği ve kahve gibi birçok besin konsantre olmanıza yardımcı olur. Fakat bu ürünleri çok fazla miktarda tüketmeniz tavsiye edilmez.

  1. Şeker

Şeker, vücut ve beyin için bir enerji deposudur diyebiliriz. Çaya atılan şekerden söz etmiyoruz. Karbonhidratlı besinlerde yer alan glikoz adlı şekerden söz ediyoruz. Enerjinizin artmasını sağlayan şekerli içecekler ve yiyecekler, konsantre olmanızı kolay hale getirir. Konsantre olacağım diye bol şeker tüketmeyin tabii ki, kilo sorunu yaşamayın.