Koltuk Altı Kararmasının Nedenleri ve Çözümleri

Koltuk Altı Kararmasının Nedenleri ve Çözümleri

Özellikle yaz mevsiminde meydana gelen koltuk altı kararması. Genellikle koltuk altı bölgesi tüylerinin alınmasından hemen sonra kullanılan sprey deodorantlar, pudralı deodorantların kullanılmasıyla meydana gelmektedir.

eri açık hale gelir. Bu açılmanın hemen ardından yani koltuk altı tüylerinin alınmasından hemen sonra kullanılan deodorantlar koltuk altı bölgesindeki gözeneklerin kapanmasına ve koltuk altı ter bezi ağızlarının, görevini rahatlıkla yerine getirmemesini sağlar.


Bu durum ise koltuk altı kararmalarını meydana getirir. Yaz aylarında koltuk altı temizliğine oldukça dikkat edilmelidir.  Hem kötü kokuları engellemek adına hem de koltuk altı kararmalarını önlemek adına günlük kıyafet değişimi, koltuk altının günlük temizliği büyük önem taşır.


Koltuk altı kararmasını önlemek için, düzenli olarak koltuk altının su ve sabun gibi az kimyasal içeren maddelerle yıkanması ve koltuk altı tüylerinin alındıktan sonra en az 2 gün pudralı deodorantlar ve sprey deodorantlar kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca kullanılan deodorantların içerisinde alüminyum gibi materyallerin olmamasına dikkat edilmelidir.


Çocuklarınıza 16 yaşından önce kullanmamayı tavsiye etmelisiniz. Ergenlik çağındaki gençlerin ciltleri daha hassas olduğu için ciltleri kimyasal maddelere karşı tepki gösterebiliyor. Mecburi kullanma durumlarında hassas ciltlere uygun ürünleri tercih edebilirsiniz.