Kilo Almaktan Şikayetçiyseniz Eğer İşte Kilo Almanızın 7 Gizli Sebebi

Kilo Almaktan Şikayetçiyseniz Eğer İşte Kilo Almanızın 7 Gizli Sebebi

Zayıflamak için çaba harcamanıza rağmen kilo veremiyor musunuz?

Yalnız değilsiniz. Dünyanın her yerinde milyonlarca insan, fazla kilolarından kurtulmak için çok çaba harcıyor, ancak bunu başaramıyorlar. Çünkü kilo verememenin fark edemediğimiz bazı sebepleri var. Bu sebepleri öğrenmek, bu kez gerçekten zayıflamanıza yardımcı olabilir.

1. Sigara

Sigara içmenin insanları zayıflattığı zannedilir. Oysa belirli bir yaştan sonra, vücut sigaranın verdiği zararları tolere etmek için yağlanmayı tercih eder. Sigara içmek, özellikle 35 yaşından sonra kilo almamıza neden olur.

2. Hormonlar

Östrojen seviyelerinin çok yüksek veya çok düşük olması, kilo almamıza neden olur. Bu durumda, kilo verebilmek için östrojen seviyelerini dengelemeniz gerekmektedir. Bir ay boyunca öğünlerinize keten tohumu ekleyip kilo vermeyi deneyebilirsiniz. Keten tohumu, östrojen seviyelerini hızla dengeleyen bir besindir. Hormon düzensizliğinden kaynaklanan kilolarınızı vermek için, her sabah uyandığınızda ve her akşam yatmadan önce, bir kâse yoğurda bir tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu tüketebilirsiniz.

3. Gece Çalışmak

Kilo almanın en büyük nedenlerinden biri, uyku düzenimizin bozulmasıdır. Eğer geceleri geç saatlere kadar çalışıyorsanız, bu yüzden kilo alıyor olabilirsiniz.

4. Çok Çeşitli Yemek Tüketmek

Her gün 3 çeşitten fazla yemek tüketiyorsanız, kilo almanızın nedeni bu olabilir. Uzmanlar da sağlıklı beslenebilmemiz için çok çeşitli yemek tüketiminden kaçınmamız gerektiğini söylüyorlar.

5. Hareketsizlik

Eğer gün içinde yeterince hareket etmiyorsanız bu yüzden kilo alıyor olabilirsiniz. Uzmanlar, günde 4000 adımın üzerine çıkmayan kişilerin sağlık açısından yetersiz hareket ettiklerini söylüyor. Eğer sağlıklı bir kiloda olmak istiyorsanız günde en az 4000 adım atmanız gerekiyor. Eğer dışarıya çıkma imkânınız yoksa evde her gün en 30 dakika egzersiz yapabilir veya olduğunuz yerde 30 dakika tempolu yürüyüş yapabilirsiniz.

6. Atıştırmalıklar

Televizyonda dizi veya film izlerken bir şeyler yeme alışkanlığınız varsa, yediğiniz atıştırmalıklar yüzünden kilo alıyor olabilirsiniz. Pakette satılan atıştırmalıkların çoğu çok yüksek kaloriler içermektedir. Ayrıca şekerli gazlı içecekler gibi bisküvi, cips, çikolata gibi atıştırmalıklar hızla kilo almanıza neden olabilir.

7. Alkol

Kilo vermenizi zorlaştıran şey, düzenli alkol tüketmeniz olabilir. Alkollü içecekler, hızla kilo almanızı sağlar ve aldığınız kiloları vermenizi zorlaştırır. Eğer kilo vermekte zorlanıyorsanız alkollü içeceklerden uzak durmalısınız.

Fotoğraf: unsplash